Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ...ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ!


Ενα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα έριξε χτες η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με αφορμή τις «συντάξεις πεθαμένων». Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «εντοπίσθηκαν 1.473 περιπτώσεις συνταξιούχων, που, ενώ είχαν αποβιώσει, συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων. Οι παράνομες καταβολές ανέρχονται στο ποσό του 1.882.282,17 ευρώ».

«Φως φανάρι», η κυβέρνηση δε θέλει μόνο να αθωώσει τους πραγματικούς υπαίτιους και την πολιτική που καταλήστευσε και εξακολουθεί να ληστεύει τα ασφαλιστικά ταμεία - ενώ ταυτόχρονα δίνει συντάξεις πείνας - αλλά, συγχρόνως, αποπροσανατολίζει από το πραγματικό μακελειό που συντελείται αυτήν την περίοδο με το πετσόκομμα των συντάξεων, την επέλαση στα ΒΑΕ, την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, με τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και τη μείωση των εφάπαξ.

Και ενώ, λοιπόν, η κυβέρνηση ψάχνει για τις ....«συντάξεις των πεθαμένων», οι βεβαιωμένες ανείσπραχτες οφειλές προς το ΙΚΑ των επιχειρήσεων φτάνουν τα ...6 δισ. ευρώ!! 

Ταυτόχρονα, το κράτος χρωστά 11 δισ. ευρώ, ενώ η εισφοροδιαφυγή παραμένει σταθερά στο 25%.!  Ετησίως δηλαδή το ΙΚΑ, μόνο στον κλάδο σύνταξης, καταγράφει απώλειες περί τα 4 δισ. ευρώ! Με μια κουβέντα, το ΙΚΑ, δηλαδή οι εργαζόμενοι, έχουν γίνει οι χρηματοδότες της υπερκερδοφορίας και της οικονομικής ευρωστίας χιλιάδων επιχειρήσεων, οι οποίες παρακρατούν για λογαριασμό τους τις εργατικές εισφορές, που έπρεπε να κατευθύνονται στα ταμεία του ΙΚΑ. 

Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το πλαίσιο, θα ήταν προτιμότερο να βρουν τους πραγματικούς κλέφτες των Ταμείων: Την πλουτοκρατία και τις κυβερνήσεις της...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: