Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ.


Πραγματοποιήθηκε χθες αργά το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΓΤΕ, το έκτακτο  Δ.Σ. με θέμα τη προσφυγή της τράπεζας στον ΟΜΕΔ για τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, παρουσία και του Νομικού συμβούλου του ΣΥΓΤΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, τη Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011  στις  2 το μεσημέρι,  θα ορισθεί απ’ ευθείας  ή με κλήρωση, ο αρμόδιος μεσολαβητής  που θα αναλάβει την υπόθεση. Οι διαδικασίες αυτές, θα γίνουν με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τράπεζας και του ΣΥΓΤΕ.

Από πλευράς ΣΥΓΤΕ, σύμφωνα με τη πρόταση του προεδρείου του «Ενωτικού», θα συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΓΤΕ.

Από τη πλευρά της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ο εκπρόσωπος της παράταξης στο Δ.Σ. σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ, αφού κατήγγειλε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις Κυβέρνησης, εργοδοσίας και Τρόικας, που θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία με χαμηλές αμοιβές, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άσκησε στη συνέχεια έντονη κριτική στο προεδρείο και τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, για την απαράδεκτη αδράνεια και απουσία του σωματείου από τις 23 Μαρτίου 2011, όπου και κατατέθηκε το πρώτο έγγραφο της τράπεζας  απαιτώντας μειώσεις μισθών κι επιδομάτων, με αποτέλεσμα η εργοδοσία να είναι στο απυρόβλητο για κάθε της ενέργεια και οι εργαζόμενοι να μην έχουν καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ,  η Διοίκηση της τράπεζας, κάθε άλλο παρά «εν υπνώσει» βρίσκονταν και αυτό το αποδεικνύουν οι τελευταίες της ενέργειες. Εν υπνώσει πραγματικά βρίσκονταν και βρίσκεται το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, που άφησε και πέρασε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς καμιά αντίδραση από μεριάς των εργαζομένων!

Ενδεικτικό της απουσίας προέδρου και προεδρείου από τις σοβαρές αυτές εξελίξεις, είναι και το γεγονός πως σε υπενθύμιση του εκπροσώπου της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ , ότι πολλές φορές αναζήτησε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ χωρίς αποτέλεσμα, η απάντηση που δόθηκε από μεριάς του προέδρου σδ. Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ,   ήταν πως «δεν ήμουν υποχρεωμένος να το σηκώνω»!!   Ποιος του έδωσε το  δικαίωμα να λειτουργεί  έτσι ως πρόεδρος ενός οργάνου και ουσιαστικά να κρύβεται από υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.; 

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της παράταξης, κατέθεσε την άποψη της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ότι έπρεπε ήδη να έχουν γίνει οι κατάλληλες κινητοποιήσεις και να έχουν μπεί μπροστά οι εργαζόμενοι με παράλληλη δημοσιοποίηση του θέματος παντού.

Πρότεινε δε, για τη Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, ημέρα που θα συζητηθούν στον ΟΜΕΔ οι διαδικασίες,  τη ΚΥΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΤΕ,  24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Στη πρόταση αυτή, ο πρόεδρος του προεδρείου του «Ενωτικού» στον ΣΥΓΤΕ, σδ. Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ, ανέφερε πως «όταν κρίνει σκόπιμο θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις»!!  δηλαδή ποτέ, αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα πρακτική του, αφού τέτοιες «δηλώσεις» για να ξεφεύγει πάντα από το προβλήματα, είναι στη προσφιλή του τακτική κι έχουν γίνει δεκάδες φορές στο παρελθόν, χωρίς συνέχεια! 

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά και μετά τη Παρασκευή, θα ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους, για ότι νεότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: