Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.....


Συνέχεια στην επίθεσή της στους μισθούς των εργαζομένων δίνει η εργοδοσία της Γενικής Τράπεζας (την πλειοψηφία των μετοχών της κατέχει ο χρηματοοικονομικός όμιλος Societe Generale).

Την περασμένη Δευτέρα παραδόθηκε στο Σύλλογο Υπαλλήλων πρόσκληση του ΟΜΕΔ, ύστερα από αίτηση της εργοδοσίας, η οποία ζητά την έναρξη της διαδικασίας μεσολάβησης με στόχο την υπογραφή ΣΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι το φετινό Μάρτη η εργοδοσία είχε στείλει εξώδικο όπου αναφέρει την πρόθεσή της να αξιοποιήσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ 3899/2010 για την κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με στόχο την «αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων βασικών μισθών και επιδομάτων σε ποσοστό μείωσης 10%».

Από τότε μέχρι σήμερα η διοίκηση του Συλλόγου μαζί και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα για να οργανώσουν την αντίδραση των εργαζομένων. Οχι μόνο αδράνησαν αλλά και καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του στελέχους της ΠΑΣΚΕ και προέδρου της ΟΤΟΕ, Στ. Κούκου, σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου τον Απρίλη του 2011.  Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ ανάφερε ότι σε συνάντηση που έγινε με την εργοδοσία, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου, Δ. Καλογήρου (στέλεχος της ΔΑΚΕ), «μας έμεινε η εντύπωση, η αίσθηση, θα έλεγα η σιγουριά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις» (σ.σ. εννοεί την προσφυγή στον ΟΜΕΔ).
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: