Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...!


Το επόμενο κύμα των βάρβαρων μέτρων, με την έλευση του νέου χρόνου, ετοιμάζει η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας, με σαρωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και επιπλέον περικοπές σε στοιχειώδεις κοινωνικές και προνοιακές δαπάνες.

Την ίδια ώρα, και ενώ η κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των εργαζομένων είναι προαποφασισμένη, στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεχίζονται οι αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπουργών για την παράταση ή μη του βίου της συγκυβέρνησης, με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων να ερίζουν για το ποιος τελικά θα επιβάλει τα δεδομένα μέτρα.

Αύριο και μεθαύριο, σε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. θα εγκρίνουν τα νέα μέτρα, που έρχονται να ισοπεδώσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να βυθίσουν βαθύτερα στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα. 

Χτες, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι νέες αντεργατικές και ασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις. Στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα δρομολογηθούν και θα αποφασιστούν:

  • Η τρίτη κατά σειρά μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς και οι παραπέρα κυβερνητικές παρεμβάσεις που αφορούν τις κύριες συντάξεις. Η μείωση που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/1/2012 θα ανέλθει στο 15% μεσοσταθμικά, ενώ για συγκεκριμένα ταμεία θα φτάσει στο 30% και 40%.  Ταυτόχρονα θα επιβληθεί νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων που θα οδηγεί σε δραστική μόνιμη μείωση επικουρικών και εφάπαξ για τους νέους συνταξιούχους.
  • Η καθολική επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων, που θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών. Δηλαδή,  νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας με στόχο την εξάπλωση των επιχειρησιακών συμβάσεων που μειώνουν τους μισθούς και καταργούν τις κλαδικές αλλά και ο στόχος επίτευξης «Εθνικής Συμφωνίας» των κοινωνικών εταίρων με την οποία θα υπονομεύεται και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες.
  • Σαρωτικές αλλαγές σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και πλήθος προνοιακών επιδομάτων.
. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: