Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΥΓΤΕ: ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ή "ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ";;



Χθες  το πρωί, πραγματοποιήθηκε το τακτικό  Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ με το ζήτημα της απαράδεκτης προσφυγής της Διοίκησης της Γενικής στον ΟΜΕΔ, για μειώσεις μισθών κατά 15%, καθώς και με άλλα θέματα εξ αναβολής

Το συμβούλιο αυτό έγινε επιτέλους,  έπειτα από συνεχείς επιστολές των συμβούλων της μειοψηφίας και αφού στη πράξη τα τακτικά Διοικητικά Συμβούλια έχουν πλέον "καταργηθεί" από το σημερινό προεδρείο του "Ενωτικού" και μάλιστα μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις για τα εργασιακά μας προβλήματα!


Δυστυχώς, από μεριάς  προέδρου και προεδρείου του ΣΥΓΤΕ,  στο θέμα της προσφυγής της τράπεζας, για μια ακόμη φορά, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ τι έχει ειπωθεί στις μεταξύ τους συναντήσεις με την εργοδοσία, αλλά προέτρεψαν τα εκλεγμένα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. να ζητήσουν τα σχετικά έγγραφα, αν το επιθυμούν, από την …εργοδοσία!! 

Επίσης, δεν ξεκαθάρισαν, με ποιά διαδικασία και με ποιες θέσεις θα κινηθεί το Συλλογικό όργανο από εδώ και πέρα, εκτός βέβαια από τις τυπικές νομικές ενέργειες που αναφέρθηκαν.

Με νομικά τερτίπια όμως, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση! Το πρόβλημα με τη στάση της τράπεζας, είναι πολιτικό και συνδικαλιστικό. Αφορά τη συνολική πολιτική της Κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου και του τραπεζικού κεφαλαίου, για τη παραπέρα εξαθλίωση των εργαζομένων, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη τους! Και αυτή τη κατεύθυνση, ακολουθεί πιστά και η εργοδοσία της Γενικής! 

Αυτή η πολιτική, απαντιέται με συγκεκριμένη αγωνιστική δράση όλων των εργαζομένων στη Γενική, μέσα από ενημέρωση σε περιοδείες  και Γενικές συνελεύσεις.  Απαντιέται με πρόσκληση στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα και ειδικότερα την ΟΤΟΕ, να μπεί μπροστά στον αγώνα αυτό και να μην αφήνει τα πρωτοβάθμια σωματεία στη τύχη τους και στις διαθέσεις του κάθε τραπεζίτη! 

Απαντιέται με πρόταση στην ΟΤΟΕ, για κατάρτιση νέας Κλαδικής Συλλογικής σύμβασης, που θα αποτρέπει τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων μέσα από «Επιχειρησιακές συμβάσεις».

Αυτή την άποψη κατέθεσαν για ακόμη μια φορά, οι εκπρόσωποι της  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, χωρίς να πάρουν απάντηση! Και όχι μόνο δεν πήραν απάντηση, αλλά δια στόματος του προέδρου του ΣΥΓΤΕ, αναφέρθηκε, πως ναι μεν ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, αλλά είναι διατεθειμένος ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ! 

Αυτό σημαίνει στη πράξη για τον ΣΥΓΤΕ, πως ότι χάσαμε, χάσαμε και ότι προβλέπεται να χάσουμε το 2012 με τα νέα μέτρα, θα τα χάσουμε!  Υπογράφουν  δηλαδή  στο προεδρείο του ΣΥΓΤΕ και με τη «βούλα» την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη  παγίωση της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης! 

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, δεν έχει διάθεση ούτε ν’ αγωνισθεί, ούτε ν’ ανοίξει το θέμα και να ενημερώσει πρώτα και κύρια τουλάχιστον τα μέλη του Δ.Σ.

Κατά τρόπο απαράδεκτο, εξακολουθούν την «εν υπνώσει» τακτική τους όπως οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί,  μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα, γεγονός που βολεύει πρώτα και κύρια την ίδια την εργοδοσία, που κάθε φορά επανέρχεται και με νέα πιο σκληρά αιτήματα! 
  
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, καταγγέλλει αυτή τη τακτική και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε επιφυλακή!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: