Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ..."ΚΕΡΔΗ" ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ.......!


Το διαβάσαμε κι αυτό! Στη χθεσινή του ανακοίνωση, το προεδρείο του "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, πανηγυρίζει για τα ..." κέρδη" της χρονιάς που φεύγει και που ανέρχονται στα 92.000 €, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των 25.000 €, που επιδίκασε το δικαστήριο στη τράπεζα για τη σύμβαση της καθαρίστριας του Συλλόγου. 

Με λίγα λόγια δηλαδή για τη χρονιά που φεύγει, το προεδρείο είναι υπερήφανο για τα "Κέρδη" που είχε είχε ο ΣΥΓΤΕ, δεν μας λέει τίποτα όμως για τις ..."ζημιές"  πολλών χιλιάδων ευρώ  που είχαν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων!  

 Και τι να τα κάνουν τώρα οι εργαζόμενοι τα "κέρδη" του Σωματείου, όταν   δεν γίνονται αγώνες για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους συμφέροντά  και   οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν κάθε χρόνο σοβαρή μείωση;  Οταν ήδη η τράπεζα σχεδιάζει να περικόψει κι άλλο τους μισθούς κατά 15%;  

ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ!

Φαίνεται πως στο προεδρείο δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται!  Γιατί πέραν των άλλων, τα συνδικαλιστικά όργανα είναι οργανισμοί ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και επομένως δεν αναφέρονται σε  "κέρδη" ή "ζημιές", αλλά σε πλεονάσματα ή ελλείμματα, ανάλογα με τους αγώνες και τις εκδηλώσεις υπέρ των εργαζομένων (που δεν έγιναν βέβαια!). Γράφοντας λοιπόν στην ανακοίνωσή τους για "κέρδη", εκτός του ότι εμπαίζουν τους συναδέλφους,  ανοίγουν και άλλους επικίνδυνους ατραπούς! 
  
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, δεν είναι αντίθετη στη σωστή διαχείριση των εισφορών και στην ύπαρξη πλεονασμάτων για τη κάλυψη των αναγκών του Συλλογικού οργάνου. Το αντίθετο μάλιστα! Γιατί μέσα από την ανάπτυξη αγώνων και εκδηλώσεων υπέρ των εργαζομένων, οι εισφορές "πιάνουν τόπο" και γυρίζουν στους ίδιους τους συναδέλφους.  Οχι όμως τα πλεονάσματα να γίνονται "αυτοσκοπός" και η ανυπαρξία αγώνων και δράσης του ΣΥΓΤΕ, να γίνεται ..."κερδοφορία"! 

Γιατί όπως λέει και η παροιμία:  "ΟΠΟΥ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΔΥΣΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"  και εν προκειμένω δυστυχούν οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα!  Η εργοδοσία της Γενικής, έχει κάθε λόγο να χαίρεται και να ενισχύει με κάθε τρόπο αυτή ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ! 
.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: