Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ!




Η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Γενάρη, θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση της προσχεδιασμένης κυβερνητικής επέλασης, η οποία θα βασιστεί: 

α) Στην υπογραφή του νέου μνημονίου που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. 

β) Στη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 2-3 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι «αστοχίες» του προϋπολογισμού του 2011. 

γ) Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (τέλη Γενάρη) όπου θα αποφασιστούν μέτρα από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων (μειώσεις μισθών, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις).

Βάσει των κυβερνητικών σχεδιασμών, το επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων, θα προωθηθούν:

-- Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας. Μέσω της καθολικής εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων.

-- Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο τη μείωση του δημοσίου τομέα. Μετά την «εργασιακή εφεδρεία», η κυβέρνηση ετοιμάζεται για απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

-- Νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις. Η τρίτη κατά σειρά μείωση των συντάξεων θα οδηγήσει σε περικοπές από 15% μέχρι 25%.

-- Λουκέτα σε νοσοκομεία, δημόσιους οργανισμούς και φορείς.Στο όνομα της μείωσης των «κρατικών δαπανών» η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαλύσει τις υποδομές της Πρόνοιας.

-- Ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Στόχος της κυβέρνησης η κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών, καθώς και η επιβολή «αντικειμενικών κριτηρίων» σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

-- Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προσφέρει καινούριο «ζωτικό χώρο» και κέρδη στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

-- Επιτάχυνση του «προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». Με το ξεπούλημα κρατικών υποδομών και επιχειρήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: