Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η ....ΜΥΣΤΙΚΗ (;) ....ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ!

Στη χθεσινή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε με e-mail από το νέο προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για συγκρότηση σε σώμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας παραπέμπει στη...Πυθία για να μάθουμε αν όντως ψηφίστηκε και συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΓΤΕ σε σώμα!  Γιατί, ενώ παραθέτει τη πρόταση για συγκρότηση προεδρείου που έκανε ο πλειοψηφών σύμβουλος σδ. Δημήτρης Καλόγηρος, εν τούτοις δεν κάνει καμία αναφορά για το αν έγινε ή όχι αποδεκτή, για το αν έχουμε ή όχι από σήμερα συγκροτημένο Διοικητικό Συμβούλιο έτοιμο να λειτουργήσει και ν' αναλάβει τις ευθύνες του!  

Αυτή, η για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά, πρακτική, πολύ φοβόμαστε ότι είναι  το καινούργιο "μοντέλο" διαχείρισης του Συλλογικού οργάνου μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έρχονται! Ενός μοντέλου λειτουργίας που αν εφαρμοσθεί, θέτει τους εργαζόμενους στη "γωνία"  ανημέρωτους και απληροφόρητους, τον συμβιβασμό και τη μυστική διπλωματία με την εργοδοσία σε κυρίαρχη συνδικαλιστική πρακτική, την παντελή αδρανοποίηση του Σωματείου σε αυτοσκοπό. Ο χρόνος θα δείξει! 

Εμείς πάντως, επειδή συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι όντως ....συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του πλειοψηφούντος συμβούλου βάσει καταστατικού και είναι το εξής:

Πρόεδρος:                        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
Αντιπρόεδρος:                 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΛΙΚΟΥΡΗΣ 
Γεν. Γραμματέας:              ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ     
Αναπλ. Γεν. Γραμμ.:        ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ταμίας:                              ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ 
Εφορος:                            ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΛΙΚΟΥΡΗΣ
Μέλη:                                ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ 
                                          ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ
                                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρόταση αυτή πέρασε με 5 ψήφους υπέρ από τους εκπροσώπους του "Ενωτικού Συλλόγου". Καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ, (με 2 κατά) και τους εκπροσώπους της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ (με 2 παρών).    

Σας παραθέτουμε επίσης και την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε το νέο προεδρείο κι αν καταλάβετε κάτι, να το πείτε και σε μας!  
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: