Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

Στη συκοφάντηση και την τρομοκράτηση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με προσφυγές στη δικαιοσύνη για "παράνομες και καταχρηστικές κινητοποιήσεις",  καταφεύγει η κυβέρνηση, εντείνοντας την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού ώστε να μην ξεσηκωθεί ενάντια στα σχέδια που χτυπούν τις ανάγκες του σε ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές συγκοινωνίες. Ετσι, ενώ προχτές ανακοινώθηκαν επίσημα αυξήσεις κατά 40% στα εισιτήρια οξύνοντας τα οικονομικά αδιέξοδα εκατομμυρίων λαϊκών οικογενειών, τα κυβερνητικά επιτελεία τολμούν να κατηγορούν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου ότι πλήττουν το λαϊκό συμφέρον!

Ανήσυχη από τις αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της και κυρίως από το ενδεχόμενο αυτή να συναντήσει τη συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων ενάντια στην παραχώρηση των συγκοινωνιών - μεταφορών στον έλεγχο των ιδιωτών, η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να «πνίξει» κάθε διάθεση πραγματικής αντίστασης.  Σκληρά μέτρα κατά των απεργών εργαζομένων σχεδιάζονται στα κυβερνητικά επιτελεία και θα ανακοινωθούν αυτές τις μέρες!  Ηδη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη οι διορισμένες διοικήσεις των Μέσων μαζικής μεταφοράς, για απαγόρευση των κιμητοποιήσεων!  

Θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, είναι: «Καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση για όλους το πρωί και για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους μαθητές όλες τις ώρες. Αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες συγκοινωνίες. Αυτές πρέπει να είναι οι κοινές διεκδικήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των λαϊκών στρωμάτων και να εκφραστούν σε κοινό αγώνα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που θυσιάζει τα λαϊκά συμφέροντα προς όφελος των μονοπωλίων!»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: