Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ........


Επιπρόσθετα βάρβαρα μέτρα ύψους τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διετία 2012 - 2013, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Η εξειδίκευση αυτών των μέτρων, όπως υπογράμμισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα επιπλέον μέτρα μπορεί τελικά να ξεπεράσουν τα 12 δισ. και να φτάσουν στα 13 δισ. ευρώ.

Η εκ νέου αφαίμαξη του λαού, που θα συνδεθεί με νέους φόρους, περαιτέρω μειώσεις μισθών, καινούριες ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί για το 2011, ύψους 6,2 δισ. ευρώ - πέραν αυτών που προβλέπει το μνημόνιο - προκειμένου, όπως σημείωναν κυβερνητικά στελέχη, «να περιοριστεί το δημόσιο έλλειμμα στα 6 δισ. ευρώ το 2012 από περίπου 22 δισ. ευρώ το 2010».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει ακόμα μια θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων, μέσω της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και την ΕΕ, που θα συνοδευτεί από ένα νέο μνημόνιο διαρκείας.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων φαίνεται ότι μπαίνει πλέον ανοιχτά και η αναδιάρθρωση όλων των δανείων της Ελλάδας, που από την πλευρά της κυβέρνησης άνοιξε με δηλώσεις του μέσα στη βδομάδα και ο Θ. Πάγκαλος.Τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο και οι «εκτιμήσεις» των καπιταλιστικών αγορών επιμένουν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της, παρά τις συνεχόμενες διαψεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η σκληρή πραγματικότητα για τα λαϊκά στρώματα είναι ότι πίσω από τις «διαβουλεύσεις» της κυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που θα οδηγήσουν σ' ένα καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κρύβεται η ειλημμένη της απόφαση να φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Σ' αυτό το πνεύμα, ο Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε για «τιτάνιο έργο» της κυβέρνησης και κάλεσε τους υπουργούς να επιδείξουν αποφασιστικότητα «ανοίγοντας δρόμους και σπάζοντας ταμπού», ισοπεδώνοντας τις εργατικές κατακτήσεις και το λαϊκό εισόδημα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: