Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ...FRANCE TELECOM...!


Τις αφόρητες εργασιακές συνθήκες κατονόμασε στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ως αιτία της απόφασής του να θέσει τέρμα στη ζωή του 56χρονος εργαζόμενος στα Ταχυδρομεία της περιοχής Μπους ντι Ρον! 

Πρόκειται για την πέμπτη αυτοκτονία υπαλλήλου στα Ταχυδρομεία της περιοχής τον τελευταίο χρόνο. Ερχεται δε να προστεθεί στη σειρά αυτοκτονιών που σημειώθηκαν στο τηλεπικοινωνιακό κολοσσό «France Telecom». Οι αιτίες ίδιες: υπερεντατικοποίηση της εργασίας, διαρκείς μετακινήσεις των εργαζομένων, αλλεπάλληλες αναδιοργανώσεις καθηκόντων. Η διεύθυνση των Ταχυδρομείων επέμεινε ότι δε σχετίζεται η αυτοκτονία με τις συνθήκες εργασίας!

Υπενθυμίζεται ότι στην «France Telecom» (απασχολεί 100.000 εργαζόμενους), από το 2008 έχουν αυτοκτονήσει 58 εργαζόμενοι!! Λόγω των πιέσεων των εργαζομένων, τελικά, η διεύθυνση παραδέχτηκε σύνδεση των απονενοημένων πράξεων και των συνθηκών εργασίας και προανήγγειλε μέτρα «ανακούφισης», που προφανώς ήταν κοροϊδία, αφού το Σεπτέμβρη αυτοκτόνησαν οι τελευταίοι πέντε εργαζόμενοι. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο αποκαλύφτηκε ότι η εταιρεία, την τελευταία διετία, εκπαίδευσε 4.000 στελέχη της για «να κάνουν τη ζωή αφόρητη» στους εργαζομένους, έτσι ώστε να παραιτηθούν, αφού υπήρχαν σχέδια μείωσης κατά 22.000 του προσωπικού αλλά επειδή η «France Telecom» είναι ημικρατική δεν μπορούν να απολυθούν.......
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: