Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ"..!


Την ατέλειωτη επιμήκυνση στα βάσανα του λαού, μπαράζ από νέα μέτρα πάνω και από αυτά που ήδη έχουν κλειδώσει και που φτάνουν στα 13 δισ. ευρώ (5,2% του παραγόμενου ΑΕΠ) βάζει στα σκαριά το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. 

Το σχέδιο της παραπέρα κλιμάκωσης μπαίνει «στα γεμάτα» στις παρασκηνιακές συνεννοήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα κλιμάκια ιμπεριαλιστικών Οργανισμών που για τη συγκεκριμένη «δουλειά» βρίσκονται τις μέρες αυτές στην Αθήνα. «Σοβαρή δουλειά και όχι έκθεση ιδεών, να υπάρχουν ιεραρχήσεις, προτεραιότητες και κόστη», ήταν το μήνυμα, που έστειλε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Τα ζητούμενα από την πλουτοκρατία μπήκαν στην ατζέντα του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου που κλιμακώνει με τα παρακάτω:

  • Το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής» 2012 - 2014 παίρνει παράταση, για την ώρα,μέχρι το 2015 με την παραπέρα ενίσχυση και των αρχικά προβλεπόμενων αντιλαϊκών μέτρων. Το συγκεκριμένο θα το περιβάλουν και με τη μορφή νόμου που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή τον ερχόμενο Μάη. Για νέο, «επικαιροποιημένο» στόχο βάζουν τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, προκειμένου το 2015 να φτάσουν στο 3% του παραγόμενου ΑΕΠ, η εξέλιξη του οποίου παραμένει στις μεγάλες αβεβαιότητές τους. Σε αυτό το πλαίσιο είναι που σωρεύουν τα φρέσκα πακέτα, πάνω στα προηγούμενα, για ποσά ύψους πάνω από 3 δισ. ευρώ με τη σούμα, για την ώρα αδιευκρίνιστη, να υπολογίζεται στα 15 δισ. ευρώ (από 12 δισ. που ισχυρίζονταν μέχρι χτες).


  • Το πακέτο εξοικονομήσεων, που για λογαριασμό της ετοιμάζει η πλουτοκρατία, θα προέλθει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, κατά τα 2/3 από την καρατόμηση των δαπανών και κατά το 1/3 από την παραπέρα αύξηση των φόρων.


  • Τσεκούρι ετοιμάζουν για όλα τα επιδόματα «κοινωνικών παροχών» ακόμη και για τα επιδόματα της ανεργίας που με βάση τις δικές τους εκτιμήσεις θα σηκωθεί σε νέα ύψη. Γενικός μπούσουλας της επιδοματικής πολιτικής, του απόλυτου εμπαιγμού απέναντι στο λαό, είναι τα κατώφλια της επίσημης «στατιστικής» φτώχειας που οι ίδιοι τα αποφασίζουν.

  • Κυβερνητικά στελέχη διαδίδουν άλλη μια αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, που επίσης είναι ένα ακόμη «καλυμμένο» ψέμα. Ηδη έχουν έτοιμο το σχέδιο μαζικών μετατάξεων εμπορευμάτων πλατιάς κατανάλωσης από το λεγόμενο χαμηλό στον υψηλό συντελεστή (23% από 11%).

  • Για τις εξοικονομήσεις δαπανών βάζουν ψηλά στην ατζέντα τους την Υγεία, τους λεγόμενους ΟΤΑ και τις πρώην ΔΕΚΟ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο μέχρι πρόσφατα κανόνας για μια πρόσληψη για κάθε πέντε «αποχωρήσεις» ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

  • Για τα επικουρικά ταμεία και συντάξεις προβάλλουν τις «απαιτήσεις» της τρόικας, με την οποία ομονοούν. Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις και επικουρικών ταμείων μαζί με κόψιμο συντάξεων.

  • Εκ των «ων ουκ άνευ» είναι η εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων που αξιώνει η πλουτοκρατία. Συμπληρωματικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναλαμβάνει τη δέσμευση για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ίδρυση «επιχειρησιακών» - εργοδοτικών σωματείων που με τη σειρά τους θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν τις αξιώσεις του κεφαλαίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «εκκρεμούν» 600 αιτήσεις ίδρυσης τέτοιων «σωματείων» στα δικαστήρια της χώρας!
  • .

Δεν υπάρχουν σχόλια: