Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

H ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΤΗΣ..!

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα από τότε που μια σειρά παροχών όπως τα οδοιπορικά, τα επιδόματα βρεφονηπιακών σταθμών και  οι αποζημιώσεις χιλιομετρικών αποστάσεων από μετακινήσεις, έχουν κοπεί από τις μισθοδοσίες των συναδέλφων δικαιούχων. Όπως επίσης και τα οδοιπορικά των συναδέλφων στα ΣΠΑΤΑ, καθώς και τα επιδόματα ενοικίων μετά τη λήξη της παράτασης των 4 χρόνων. Πλήρης αδιαφορία κι εγκατάλειψη! 

Μετά τον "μποναμά" της Κυβέρνησης με την αύξηση κατά 40% των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έρχεται η Διοίκηση της Γενικής τράπεζας, να κόψει κι από πάνω τα οδοιπορικά έξοδα (!) δείχνοντας έτσι με ποιό τρόπο "σέβεται κι εκτιμά" τον μόχθο εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες και αντίξοες συνθήκες!  

Και σε ότι αφορά τα επιδόματα ενοικίων, επειδή οι "παράγοντες" επικαλούνται τάχα την σχετική "εγκύκλιο", εμείς θέτουμε για πολλοστή φορά το ερώτημα: Γιατί κύριοι αφού κόβετε τα επιδόματα ενοικίων μετά τα 4 χρόνια, δεν γυρνάτε τουλάχιστον τους ξενιτεμένους στα σπίτια τους;; Τι έγκλημα έχουν κάνει;;  Τους  κρατάτε πέραν των 4 ετών μακριά από τις οικογένειές τους, τους αφαιρείτε τα έξοδα μετακίνησης μαζί με όλες τις άλλες μειώσεις και μετά έχετε απαίτηση να είναι συνεπείς με την εργασία τους!  

Τι θα γίνει επίσης με το θέμα της τοποθέτησης Λεωφορείων για τη μεταφορά των συναδέλφων από και προς το συγκρότημα των ΣΠΑΤΩΝ;; Μόνο στη Γενική τράπεζα υπάρχει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς και μάλιστα χωρίς οδοιπορικά έξοδα!  

Δυστυχώς η εργοδοσία της Γενικής, κάνει τη "δουλειά" της, αφού βρίσκει πρόσφορο έδαφος από την ανυπαρξία και υποχωρητικότητα του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, με αποκορύφωμα τη περσινή "επιχειρησιακή" σύμβαση! 

Πριν λίγες μέρες το προεδρείο του "Ενωτικού", μας κοινοποίησε ένα "υπόμνημα προβλημάτων" που κατέθεσε εκ των υστέρων έστω, στην εργοδοσία. Εξαντλείται εκεί η δραστηριότητα του ΣΥΓΤΕ;;;  Και μέχρι πότε θα περιμένουμε απαντήσεις; Μέχρι το Πάσχα;; Γιατί δεν συγκαλούν το Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητηθούν τα παραπάνω προβλήματα και να παρθούν αποφάσεις;; Να περιμένουμε, λέτε, λίγο ακόμη;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: