Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ......


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ! Εχουν - σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας - αυξηθεί τα καταναλωτικά και τα στεγαστικά δάνεια που είναι «στο κόκκινο». Ξέρετε ποια είναι η λύση - σύμφωνα πάντα με την ΤτΕ;


Να βρουν τα τραπεζικά ιδρύματα «εναλλακτικούς πόρους άντλησης κεφαλαίων»! Γιατί αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα!

Σιγά μην καθίσει κανείς να ασχοληθεί με όποιον δύστυχο κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ή έχει πνιγεί από τα χρέη και δεν μπορεί να ανασάνει!

Το πρόβλημα είναι ...τι θα γίνει με τις τράπεζες, οι οποίες μονίμως βρίσκονται σε προβληματισμό. Κι ας παρουσιάζουν τεράστια κέρδη, κι ας κάνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, και ας έχουν εκμεταλλευτεί όλες τις χώρες των Βαλκανίων.

Αφήστε, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα και διαρροές, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απολύσεις, περικοπές μισθών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, γιατί έχουν, λέει, μεγάλο «λειτουργικό κόστος»!

Αλλά, ξεχάσαμε, είναι «οι αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας», όπως μας λένε οι κυβερνώντες και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ασχετα αν όποιον - μισθωτό ή μικρομεσαίο - και να ρωτήσεις θα σου πει ότι η βασική δουλειά τους είναι ......."να σου πίνουν το αίμα"!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: