Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ....ΜΠ. ΤΡΑΑ..!


Ο μόνιμος σύνδεσμος του ΔΝΤ με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και την πλουτοκρατία ανέλαβε για λογαριασμό όλων να καθαρίσει το πεδίο από κάθε πιθανή αμφιβολία για τους στόχους και το μέγεθος της σαρωτικής αντιλαϊκής κλιμάκωσης που έχουν σχεδιάσει.

Ο «σύνδεσμος» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού Μπ. Τράα πήρε το λόγο στο πλαίσιο χτεσινής ημερίδας που του διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας για να επιτεθεί στο λαό, να στηρίξει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει νέους δρόμους στο κεφάλαιο. Σε άλλη εκδήλωση ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, έβαλε ανοιχτά ζήτημα «πτώχευσης της χώρας», εγκαινιάζοντας το νέο κύκλο ψεύτικων διλημμάτων και κυνικών εκβιασμών, ενόψει των επερχόμενων «πακέτων» και στην προσπάθειά τους να κάμψουν τη λαϊκή αντίσταση και ανυπακοή. Το κυβερνητικό στέλεχος ισχυρίστηκε ανοικτά ότι η «πτώχευση εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά». Είναι απόλυτα φανερό ότι η μοναδική διέξοδος για το λαό βρίσκεται στο να φτωχύνει η πλουτοκρατία, με το πέρασμα των συγκεντρωμένων κλάδων κάτω από τη λαϊκή εξουσία και συμμαχία.

Ο Μπ. Τράα μπήκε κατευθείαν στο ψητό. «Αξιοποίησε» το ύψος του κρατικού χρέους, που η πλουτοκρατία έχει σωρεύσει, για να το συνδέσει άμεσα με τα κεντρικά ζητούμενα της απάνθρωπης πολιτικής, με το σάρωμα όλων των λαϊκών συμφερόντων καθώς και με το μαζικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Δίνοντας τις κατευθύνσεις που έχουν αποφασίσει, αναφέρθηκε και στα παρακάτω:

  • Στην «ανταλλαγή» κρατικού χρέους με χρήματα που θα μαζέψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων στις οποίες το Δημόσιο έχει ακόμη πόντους. Επίσης με τα λεφτά που θα μαζέψουν από την πώληση δημόσιας γης, δηλαδή από τα «φιλέτα» που ετοιμάζονται να παραδώσουν στα μονοπώλια. Σε ρόλο δικολάβου, τάχα, «συνέστησε» στους συνεργάτες του την αξιοποίηση αυτών των ποσών για την «εξαγορά χρέους με έκπτωση», δηλαδή με τις τιμές που υπάρχουν σήμερα στη χρηματιστηριακή πιάτσα. Η επίσπευση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που ήδη έχουν συναποφασίσει, με τους σημερινούς όρους της πιάτσας, τους βολεύει στο ότι θα γίνει και «μπιτ παρά»...
  • Ξεκαθάρισε ότι το μέχρι τώρα έργο τους στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι τα προεόρτια της πλουτοκρατίας, λέγοντας ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι σαρωτική, τάχα, γιατί το πρόβλημα με το χρέος θα συνεχιστεί.
  • Ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο πήχης των μαζικών απολύσεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πάνω από τον κανόνα τους «1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις». Είναι απόλυτα δεδομένο ότι τα περί του αντιθέτου που διακινούν η κυβέρνηση και οι «παπαγάλοι» της είναι ένα ακόμη χοντροκομμένο ψέμα.
  • Η «απλοποίηση» του φορολογικού πλαισίου είναι το χαλί για το δυνάμωμα της αφαίμαξης του λαού και για τις παραπέρα φοροελαφρύνσεις της πλουτοκρατίας.
  • Την πλήρη εφαρμογή του νόμου τους για την κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας.
  • Στόχευση στις σημερινές ανάγκες των μονοπωλίων για τη συγκέντρωση ζωτικού χώρου, με την «έκδοση λιγότερων επιχειρηματικών αδειών, αλλά περισσότερο αποτελεσματικών».
.

      Δεν υπάρχουν σχόλια: