Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"........


Τα πράγματα έχουν φτάσει όντως στο απροχώρητο! Οι εργαζόμενοι και ολόκληρος ο ελληνικός Λαός, δεν αντέχουν άλλο στη καταλήστευση και την εξαπάτηση!  


Οταν μάλιστα δεν πληρώνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη "κρίση" και ρίχνουν τα βάρη στους μισθούς, στις συντάξεις, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα! 


Πολύ περισσότερο που έρχονται νέα πιό οδυνηρά μέτρα για τους εργαζόμενους, μέσα από το λεγόμενο "Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας", που υπέγραψαν χθες οι εκπρόσωποι των αστικών Κυβερνήσεων στην Ε.Ε.! 
  
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ! 


Θεωρούμε όμως, ότι η απειθαρχία και η ανυπακοή πρέπει να εκφραστούν οργανωμένα και με μαζικό τρόπο! Να είναι υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος για να έχει προοπτική! 


Το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", με τις συνεχόμενες ακτιβιστικές του ενέργειες, εκφράζει φυσικά μία ισχυρή τάση που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία και σαν τέτοια δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει, ούτε πολύ περισσότερο να τη καταγγείλει! 


Γιατί η κοινωνία έχει ''σαλτάρει'' πλέον με όλα αυτά που  βλέπει και αυτό εκφράζεται πολλές φορές αυθόρμητα από κάποιους ανθρώπους. Είναι όντως μία στάση αγωνιστική, το ερώτημα όμως είναι, αν πράγματι μια τέτοια κίνηση από μόνη της, μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική ρήξη με το σύστημα και ότι αυτό επιβάλει! 

Κατά τη γνώμη μας, αν δεν υπάρξει οργανωμένη και σε μαζικό επίπεδο ανυπακοή και απειθαρχία, η οποία θα συνδέεται και με μία πολιτική πρόταση, αυτή η τάση δυστυχώς θα ξεφουσκώσει...! 


Αν δεν συνδέεται δηλαδή, με μία συνολικότερη πρόταση και κατεύθυνση, που θα γίνεται με όρους μαζικού κινήματος και όχι με όρους ατομικής αντίστασης, δεν έχει προοπτική!


Ωστόσο, έστω και με αυτόν το τρόπο, σε αυτές τις περιπτώσεις  η τάση για ανυπακοή και η απειθαρχία μερικές φορές είναι επιβεβλημένη, από την άποψη ότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς αδιέξοδο!   Το θέμα είναι να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα υπόθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος!  
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: