Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μ.Τ.Σ και ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ...!


Σε επικίνδυνο σημείο έχει οδηγήσει τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, που λειτουργούν ουσιαστικά σαν επικουρικά ταμεία για τους αποστράτους - μετόχους, η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη και της εκάστοτε στρατιωτικής ηγεσίας.

Η αντιασφαλιστική πολιτική του δικομματισμού αποτυπώνεται πιο ανάγλυφα στην περίπτωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και της Αστυνομίας (ήδη έχουν ενταχθεί και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.). Με κυβερνητική απόφαση και αφού προηγουμένως είχε σταματήσει να καταβάλει τα μερίσματα, προχώρησε σε μείωση του μερίσματος των αποστράτων του Στρατού Ξηράς και της Αστυνομίας κατά 25%, αλλά και στην αύξηση των εισφορών των εν ενεργεία στελεχών από 4% σε 5%. Τα χρέη του ΜΤΣ έχουν ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ και η πρόβλεψη είναι για αύξηση του χρέους κατά 60 εκατ. ευρώ το έτος.

Το κεντρικό κτίριο του ΜΤΣ, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, έκτασης 60.000 τ.μ.  «αξιοποιήθηκε» για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, σε βάρος των ασφαλισμένων - δικαιούχων του Ταμείου, αλλά και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, με δοτή απόφαση του τότε Δ.Σ του ΜΤΣ μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Να σημειωθεί ότι η σκανδαλώδης σύμβαση 30 ετών εκμετάλλευσης από τη τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, έγινε αγνοώντας τη παρουσία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, αν και στο Δ.Σ. της τελευταίας, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του ΜΤΣ αλλά και της Κυβέρνησης, που ...αποδέχθηκαν τη ρύθμιση...!!   


ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΤΗ SOCIETE GENERALE!

Σημειώνεται πως οι περίπου 60.000 συνταξιούχοι - μερισματούχοι θα παίρνουν κατά μέσο όρο ανά μήνα 260 ευρώ αντί 350 ευρώ, ενώ στους εν ενεργεία θα κρατούνται περίπου 20 ευρώ παραπάνω από το μισθό τους. Στην κατάρρευση του ΜΤΣ οδήγησε η διαρκής αφαίμαξη των πόρων του και κυρίως η απαξίωση και εκποίηση - την ονόμασαν «αξιοποίηση» - της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του.

Σημείο αναφοράς αυτής της βλαπτικής για το ΜΤΣ διαδικασίας, ήταν η παράδοση προς «αξιοποίηση» στην «Τράπεζα Πειραιώς», του μεγάρου του ΜΤΣ, στο Σύνταγμα (Πανεπιστημίου και Σταδίου) συνολικής επιφάνειας 60.000 τ.μ. (εμπορικό κέντρο Attica) με απαράδεκτους μάλιστα όρους. Σήμερα, η εν λόγω τράπεζα ζητάει ακόμα πιο χαμηλά μισθώματα.

Αντιδρώντας σ' αυτήν την κατάσταση, η Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων(ΑΝΕΑΕΔ) διοργάνωσε την Κυριακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των εν ενεργεία και των αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε, καταγγέλλονται διαχρονικά οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, που με τις επιλογές τους οδήγησαν τα Μετοχικά Ταμεία σε οικονομική ασφυξία, καθώς και η Διοίκηση του ΜΤΣ, για τη διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από τις υποχρεωτικές κρατήσεις των στρατιωτικών. Διακηρύσσουν ακόμα ότι δε δέχονται λύσεις που συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματά τους και δε θα δεχθούν την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΜΤ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: