Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ....ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!



Η τρόικα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου χωρίς να έχει προηγηθεί καμμία ενημέρωση από την Ελληνική Κυβέρνηση, (και προφανώς σε συνεννόηση με τη Κυβέρνηση), δήλωσε οτι έχουν συμφωνήσει με το Ελληνικό κράτος τα επόμενα 4 χρόνια να πουληθεί Ελληνική δημόσια περιουσία αξίας 50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!  Τα πάντα δηλαδή!

Μάλιστα δεν παρέλειψαν να ......τονίσουν οτι δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτά, τα .....Αρχαία Μνημεία(!!!)  Όλα τα άλλα πουλιούνται!  Ακόμη και τα νησιά!!!.. Πάλι καλά που θα μας αφήσουν την Ακρόπολη να την κοιτάμε!  Μιλάμε για ενα τεράστιο ποσό που στην πράξη σημαίνει οτι οτιδήποτε ανήκει στο Ελληνικό κράτος, στους Έλληνες πολίτες δηλαδή, θα πρέπει να πουληθεί! 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όλα αυτά που αξιώνει η τρόικα είναι σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση. Επί της ουσίας συμφωνεί και η ΝΔ!  Αποτελεί στρατηγική τους επιλογή, για να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματική όμιλοι, η προώθηση μέτρων όπως:  Η με κάθε τρόπο κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και θεσμοθέτηση ατομικών, η δραστική μείωση των μισθών, η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υποδομών! 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ! 

Πιό συγκεκριμένα:

Ανταλλαγή του χρέους της χώρας μας με κρατικούς πόρους και ακίνητα, πρότειναν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα και του ΔΝΤ στην Αθήνα, ζητώντας  περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, σαρωτική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αποτελεσματικότερο φορολογικό μηχανισμό καθώς και καλύτερο έλεγχο στις δαπάνες του δημόσιου.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφορούν σε εταιρείες του Δημοσίου, στα περιουσιακά τους στοιχεία και στην κρατική περιουσία απάντησαν τα στελέχη της τρόικας σε ερώτηση για το εάν θα ενέκριναν την πώληση ενός αρχαίου μνημείου!


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν υπάρχουν σημαντικές πηγές ιδιωτικοποιήσεων και πουλώντας κρατικές εταιρείες, μειώνεται το χρέος με δύο τρόπους. Αφενός μέσω των χρημάτων που εισπράττονται και αφετέρου μέσω των ελλειμμάτων που πλέον δεν θα παρουσιάζουν οι εταιρείες αυτές!



Μάλιστα, όπως τόνισαν, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μέτρα, (π.χ. απολύσεις και μειώσεις μισθών) που δεν θα ήταν δυνατό να εφαρμοστούν σε δημόσιες επιχειρήσεις!
Σε ερώτηση για το εάν αναγνωρίζουν λάθη στο πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, διαφώνησαν και τόνισαν ότι έχει αποδώσει, φέρνοντας ως παράδειγμα την μείωση του ελλείμματος, τονίζοντας όμως ότι τους ....ξέφυγε(!) το μεγάλο ύψος του αυξανόμενου χρέους! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: