Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ: 29η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ 57 EΤΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΓΚΕΤΟ" ΤΗΣ FRANCE TELECOM.....!


Ένας άνδρας, που έθεσε σήμερα τέλος στη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο, έγινε ο 29ος αυτόχειρας υπάλληλος της εταιρείας France Telecom-Orange!! 


Ο 57χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε λίγο αφότου έφτασε για να πιάσει δουλειά στο χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεων του ομίλου τηλεπικοινωνιών, κοντά στο Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία!
Η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε «βαθιά αναστατωμένη» (!!) - απορούμε με το θράσος σας κύριοι της γαλλικής Διοίκησης! -  από το συγκλονιστικό περιστατικό, που όμως έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που έχουν καταγραφεί στους κόλπους του ομίλου από το 2008, ως απόρροια μιας ανάλγητης εταιρικής πολιτικής με στόχο δραστικές περικοπές στο προσωπικό.


Η France Telecom - προπομπός στις "εκσυγχρονιστικές μεθόδους" του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου της Γαλλίας   και της "πολιτισμένης" Ε.Ε. του κεφαλαίου -  η οποία απασχολεί περίπου 100.000 εργαζομένους και αποτελεί παράλληλα το "καμάρι" της γαλλικής οικονομίας και της Ε.Ε., είχε αντιμετωπίσει ευρεία κοινωνική κριτική έπειτα από ένα κύμα αυτοκτονιών στις τάξεις των εργαζομένων της από τον Ιανουάριο του 2008 ως το τέλος του 2009, χωρίς όμως να σταματήσει την αντεργατική και απάνθρωπη τακτική της, με τις ευλογίες του κεφαλαίου και των μονοπωλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Για τις αυτοκτονίες διεξήχθη έρευνα και είχε κατηγορηθεί το σύστημα διοίκησης που επιβλήθηκε από το 2004, με στόχο να παρακινηθούν να αποχωρήσουν από τον όμιλο 22.000 μισθωτοί μέσα σε τρία χρόνια! 


Οι συνήθεις μέθοδοι ήταν οι υποχρεωτικές μετατάξεις (δυσμενείς μεταθέσεις),  ή οι αφόρητες πιέσεις στον εργασιακό χώρο! Πολλοί χρειάστηκε να πουλήσουν τα σπίτια τους και να μετακομίσουν, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να ζουν μακριά από τις οικογένειες τους! (Σας θυμίζουν κάτι αυτά από ανάλογες διοικητικές μεθόδους και τους  δεκάδες "μετανάστες"  στη Γενική τράπεζα της Societe Generalle ;;;)


Ο 57χρονος που αυτοκτόνησε σήμερα, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, εργαζόταν στην εταιρεία επί 30 χρόνια και τελευταία δοκιμαζόταν από τις αλλεπάλληλες εσωτερικές μετακινήσεις από πόστο σε πόστο!
Όπως αναφέρουν τα δύο συνδικάτα σύμφωνα με μια καταμέτρηση, 27 μισθωτοί της France Telecom - Orange αυτοκτόνησαν στη διάρκεια του 2010!  Άλλος ένας το 2011 ενώ το σημερινό περιστατικό είναι το δεύτερο. Το θέμα είναι, ποιό ρόλο παίζουν πλέον αυτά τα δύο συνδικάτα;;;   

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: