Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ",  η τακτική ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας με συμμετοχή πολλών συναδέλφων, συνταξιούχων κυρίως αλλά και αρκετών εν ενεργεία μελών.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου σδ. Φίλιππος Ταυρής, παρουσίασε τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου  και τη κατάσταση του Ταμείου σήμερα με βάση την αρνητική πολιτική και οικονομική συγκυρία καθώς και την απαράδεκτη  αντεργατική στάση της εργοδοσίας της Γενικής τράπεζας απέναντι στα ασφαλιστικά - και όχι μόνο - δικαιώματα των εργαζομένων. Αναφέρθηκε επίσης, στο ιστορικό της υπαγωγής των μελών του Ταμείου στο ΕΤΕΑΜ για την επικουρική σύνταξη.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου παρουσίασε ακόμη,  τα σενάρια με βάση τις προτάσεις που υπήρξαν μέχρι τώρα,  για τη τροποποίηση του καταστατικού του Κλάδου ΕΦΑΠΑΞ  και στη συνέχεια ανέλυσε το βασικό πλεονασματικό σενάριο, που συζητήθηκε στο Δ.Σ,. του Ταμείου και το οποίο μαζί με τις όποιες άλλες προτάσεις παρουσιασθούν, θα συζητηθούν άμεσα σε επόμενη Γενική συνέλευση που θα καθορίσει το Δ.Σ. και όπου εκεί θα αποφασισθούν και οι διαδικασίες της πανελλαδικής ψηφοφορίας. 

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της συνέχισης της μερικής αναστολής του άρθρου 14 του καταστατικού για παροχή εφάπαξ σε όσους αποχωρούν χωρίς να έχουν δικαιωθεί σύνταξης από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να αρθεί αυτή αναστολή, καθώς δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους ψηφίστηκε.

Την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, διάβασε και κατέθεσε για τα πρακτικά η σδ. Παν. Φίλη

Στη συνέχεια και πάνω στα ζητήματα αυτά, πήραν το λόγο ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου σδ. Νίκος Καραγεώργος,  εκ μέρους του συνδυασμού των "Ανεξάρτητων Συνταξιούχων",  ο Ταμίας σδ. Μανώλης Νικολουδάκης  εκ μέρους της ΠΑΣΚΕ,  ο Γεν. Γραμματέας σδ. Δημήτρης Γιουρούκος, εκ μέρους της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ,  το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής  σδ. Φάνης Πολύζος, καθώς και η συναδέλφισσα Χρυσάνθη Αντωναροπούλου, από το κατάστημα Μενιδίου. 

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τη πρόταση για συνέχιση της μερικής αναστολής του άρθρου 14,  μέχρι τη ψήφιση του καινούργιου καταστατικού. Τάχθηκαν επίσης, όπως και όλοι οι ομιλητές, υπέρ του βασικού πλεονασματικού σχεδίου για το νέο καταστατικό του κλάδου εφάπαξ, που παρουσιάσθηκε στη Γενική Συνέλευση. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, σδ. Δημήτρης Καλόγηρος, αν και παρευρέθηκε στη συνέλευση, αρνήθηκε να τοποθετηθεί (!), δηλώνοντας ότι θα καταθέσει τις προτάσεις του στη πορεία των διαδικασιών, ενώ τάχθηκε κατά της συνέχισης της μερικής αναστολής του άρθρου 14 του καταστατικού, όπως είχε δηλώσει λίγο πριν και και ο αντιπρόεδρος του Ταμείου, σδ. Νίκος Καραγεώργος.  

Η πρόταση για συνέχιση της μερικής αναστολής του άρθρου 14, ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, όπως και η έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού. 
.  
         

Δεν υπάρχουν σχόλια: