Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!


Μείωση των βασικών αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων που φθάνει το 8% έως 10% πρότειναν οι διοικήσεις των τραπεζών στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, για τη νέα κλαδική σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων!



Η πρόταση προβλέπει την μείωση κατά 8% του βασικού μισθού και των χρονοεπιδομάτων των υπαλλήλων, που σημαίνει ότι η μείωση στις τελικές αποδοχές θα φθάσει το 10%, καθώς επί των βασικών αποδοχών υπολογίζονται διάφορα επιδόματα των υπαλλήλων (οικογενειακά κλπ.).

Η ΟΤΟΕ απέρριψε την πρόταση και αποχώρησε από την συνάντηση. Η διοίκηση της ομοσπονδίας, θα συνεδριάσει εντός των επομένων ημερών, προκειμένου να διατυπώσει την επίσημη απάντησή της στις τράπεζες, ενώ η επόμενη συνάντηση των δύο μερών προσδιορίζεται εντός δέκα ημερών.



Είναι όμως χαρακτηριστικές οι προθέσεις με τις οποίες πηγαίνουν στις διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ!  Στο δελτίο που εκδόθηκε αναφέρεται: «...η ΟΤΟΕ θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις επισημαίνοντας ταυτόχρονα στην πλευρά των τραπεζών ότι στις σημερινές δύσκολες εποχές για όλους και ιδιαίτερα για την ελληνική κοινωνία, η συνεννόηση και η συμφωνία μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών δεν είναι μόνο προς όφελος των τραπεζοϋπαλλήλων αλλά είναι κυρίως προς όφελος των τραπεζών και της προοπτικής τους που διασφαλίζεται σε ένα κλίμα σταθερότητας, ειλικρινών σχέσεων και εμπιστοσύνης»! 

Ετσι οι τραπεζίτες μαζί με την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους από κυβέρνηση-κράτος με πάνω από 100 δισ. ευρώ, έχουν και την αμέριστη υποστήριξη της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΤΟΕ,  που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, αφού αυτό που τους ενδιαφέρει είναι «κυρίως το όφελος των τραπεζών και της προοπτικής τους» όπως λένε οι ίδιοι!  

Αντί να διεκδικήσουν ικανοποιητική ΣΣΕ, προσέρχονται στο διάλογο με τέτοιες αντιλήψεις, που είναι "βούτηρο" στο ψωμί των τραπεζιτών που ζητούν τελικά όχι μόνο 10%  μειώσεις μισθών,  αλλά και όλα τα δικαιώματα στο πιάτο!
.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: