Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΕΔ...!

Προχθές αναρτήσαμε εδώ την αίτηση της τράπεζας  προς τον ΟΜΕΔ, σύμφωνα με την οποία ζητά τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της Γενικής κατά 10%, λόγω ζημιών και την οποία στη συνέχεια, κοινοποίησε στον ΣΥΓΤΕ. 

Η αίτηση αυτή, ενώ έχει ημερομηνία σύνταξης 8 Μαρτίου 2011 και υπογράφεται από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Emmanouel Martin, αναφέρει στο περιεχόμενό της, γεγονότα ....μεταγενέστερα της ημερομηνίας σύνταξής της,  δίκην ...Πυθίας και μάλιστα με λεπτομέρειες!  

Σκόπιμα δεν σχολιάσαμε προχθές αυτά τα τραγελαφικά, περιμένοντας κάποιους από τη Διοίκηση της τράπεζας, ή έστω από το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να μας δώσουν μια λογικοφανή εξήγηση, αφού το έγγραφο αυτό είχε ήδη δημοσιοποιηθεί!  Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν πήραμε επίσημη απάντηση κι έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε προς τους εργαζόμενους της τράπεζας, ορισμένες σκέψεις μας! 

Μας είναι λοιπόν αδιανόητο να πιστέψουμε, ότι ο συντάκτης του κειμένου της επιστολής, (η Νομική υπηρεσία μήπως;;) από τις 8 Μαρτίου έχει τέτοιες ...μαντικές ικανότητες, ώστε να προβλέψει(!) ότι ο ΣΥΓΤΕ με εξώδικη απάντησή του στις ...23 Μαρτίου (15 μέρες μετά!), θα αρνείτο να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις(!) 

Στη συνέχεια ο ίδιος συντάκτης με ημερομηνία 8 Μαρτίου, συνεχίζοντας την ...ενόρασή του, μας αναφέρει πως η Διοίκηση αφού εξήντλησε, (προφανώς το είχε σίγουρο για τις επερχόμενες μέρες!), κάθε δυνατότητα ...επικοινωνίας με τον ΣΥΓΤΕ(!) και  ειδικότερα μετά τη συνάντηση με πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ, (που έγινε στις 23 Μαρτίου!), αναζήτησε τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ πολλές φορές χωρίς ...ανταπόκριση!!  Και καταλήγει πως έπειτα απ' αυτά, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να ...καταφύγει στον ΟΜΕΔ!  

Επειδή εμείς δεν πιστεύουμε στη ..."ζώνη του λυκόφωτος"(!), ρωτάμε ευθέως τον συντάκτη της επιστολής, αλλά και την ίδια τη Διοίκηση: Γιατί από τις 8 Μαρτίου 2011, ήταν σίγουροι ότι ο ΣΥΓΤΕ στις ...23 Μαρτίου,  θα απαντούσε αρνητικά στη διαπραγμάτευση; Γιατί από τις 8 Μαρτίου 2011, ήταν σίγουροι για συνάντηση της ΟΤΟΕ με τη τράπεζα, που έγινε 15 μέρες μετά, δηλαδή στις ...23 Μαρτίου το απόγευμα;; Και ακόμη πως, από τις 8 Μαρτίου 2011, ήταν βέβαιοι ότι θα ...ψάχνουν τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, χωρίς εκείνος να ...ανταποκρίνεται;;

Εμείς συνάδελφοι, δεν πιστεύουμε σε λογικές ...λάθους! Τέτοια λάθη δεν γίνονται σε τόσο σοβαρά κι επίσημα έγγραφα μιας τράπεζας, τα οποία περνάνε από "κόσκινο"  δεκάδες φορές! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;;;  Πρόκειται για μια ακόμη "μυστική διπλωματία";; Πρόκειται για "υπόγειες διαδρομές" σε βάρος των συναδέλφων;; Ζητάμε άμεση και υπεύθυνη απάντηση, γιατί εδώ πρόκειται για ζωτικά εργασιακά συμφέροντα 1700 εργαζομένων! 

Η αίτηση αυτή, έχοντας ημερομηνία 8 Μαρτίου 2011, εκθέτει παράλληλα τόσο τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ, όσο και τον ίδιο το πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, (που είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ), αφού μαζί απέκρυψαν από τους εργαζόμενους  τη συνάντηση που είχαν με τη Διοίκηση της τράπεζας στις 23 Μαρτίου!  Γιατί άραγε;;  Εμείς δεν γνωρίζουμε εξ' άλλου, να υπάρχει απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, ή της Εκτελεστικής Γραμματείας, που να ορίζει τη συγκεκριμένη συνάντηση! Ποιοί πήραν λοιπόν την απόφαση και γιατί εν κρυπτώ;;

Είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα, δεν μας λένε τουλάχιστον το περιεχόμενο της συζήτησης;;  

Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ μόλις παρέλαβε την αίτηση της τράπεζας, τη κοινοποίησε  άμεσα στον ημερήσιο Τύπο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ., ούτε καν το περιεχόμενό της; 

Ελπίζουμε κάποιος ν' απαντήσει!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: