Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ!

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, η πολιτιστική προσπάθεια μιάς χούφτας εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων, να περάσουν μηνύματα αγώνα και ανθρωπιάς μέσα από το θέατρο, αποτελλεί μιά όαση στα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και αφορμή για προβληματισμό και ανάταση!  Αποτελλεί μια αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά, μόνο με δικά τους μέσα, με κατάθεση ψυχής και καρδιάς!  

Για τους εργαζόμενους της Γενικής τράπεζας, η προσπάθεια αυτή, αποκτά κι ένα επί πλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, αφού στη θεατρική ομάδα "ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ", συμμετέχουν οι συνάδελφοί μας ΝΑΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ (κατάστημα Αγ. Παρασκευής), ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ, (Κεντρικό κατάστημα) και ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΥΡΗΣ (Κατ/μα Αγ. Αναργύρων).  Πρέπει να στηρίξουμε ολόθερμα αυτή τη προσπάθεια! 

Οι παραστάσεις με το έργο  "Ρω...ΜΥΛΟΣ ο Μέγας", στο θέατρο "ΧΥΤΗΡΙΟ", Ιερά Οδός 44 Γκάζι, αρχίζουν το Σάββατο 7 Μαΐου και τελειώνουν τη Κυριακή 29 Μαΐου 2011.  Ωρες έναρξης: 21.00΄ και Κυριακές 20.00΄. Είσοδος 10€, εκτός Δευτέρας. 

Επισημαίνουμε μ' ενδιαφέρον το εισαγωγικό σημείωμα του Δελτίου Τύπου της θεατρικής ομάδας, για τον συσχετισμό των κοινωνικοπολιτικών γεγονότων της σημερινής Ελλάδας, με αυτά της Ρώμης εν έτει 476 μ.Χ.! 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χώρα παραλύει απ’ άκρη σ’ άκρη.
Ο ηγέτης της έχει εγκαταλείψει τη διακυβέρνησή της.
Οι συναντήσεις με τους υπουργούς είναι άσκοπες.
Οι πολυεθνικές καραδοκούν για ν’ αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει.
Οι Γερμανοί βρίσκονται προ των πυλών...

Όχι, δεν είναι η Ελλάδα του σήμερα!
Είναι η Ρώμη εν έτει 476 μ.Χ.
και οι τελευταίες μέρες του αυτοκράτορα…
Ρωμύλου του Μεγάλου.

Δείτε τις στο θέατρο «Χυτήριο»

                                                    Ρω…ΜΥΛΟΣ ο Μέγας
σε διασκευή Σίμου Παπαναστασόπουλου


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Ρώμη ζει τις τελευταίες ημέρες της. Ο Αυτοκράτοράς της Ρωμύλος ο Μέγας, προς μεγάλη έκπληξη και απορία των εγγυτέρων προσώπων του και των υπουργών του, έχει εγκαταλείψει πλήρως τη διακυβέρνηση της χώρας του. Το μόνο στο οποίο επιδίδεται είναι η πτηνοτροφία, αφού ολημερίς ασχολείται με τα κοτόπουλα και τα αυγά. Η Γερμανική εισβολή είναι πια γεγονός, το οποίο όλοι αντιμετωπίζουν με πανικό εκτός από τον Αυτοκράτορα. Η πορεία των πραγμάτων όμως αποκαλύπτει το σχέδιο του Ρωμύλου και την πραγματική αιτία της συμπεριφοράς του. Η Ρώμη έγινε μια αυτοκρατορία ανάλγητη και απάνθρωπη, αιμοβόρα και αιμοσταγής θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό της δόξας και της απόλαυσης. Απέναντί της ο ίδιος ο Καίσαρ, ένας αυτοκράτορας με σύνεση και αισθήματα για τον άνθρωπο και την πορεία του μέσα στο χρόνο. Αυτός ο άνδρας έχει σχεδιάσει και αποφασίσει από καιρό την καταστροφή της Αυτοκρατορίας για να σώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:Σίμος Παπαναστασόπουλος
 ΒΟΗΘΟΣ   ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Γιώργος Ποτίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Νίκος Γουργιώτης

                                   ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΚΙΝΗΣΗ: Εύη Πονηρίδου


Παίζουν:

Αδάμ Ματθαίος, Αλεξάνδρα Φανουργάκη, Ναντίνα Κυριαζή, Γρηγόρης Τερζάκης, Αναστασία Καποτά, Κώστας Λυμπέρης, Γιάννης Σφυρής, Χρίστος Δημητρέλης, Παναγιώτης Τσεκούρας, Ζωή Γανωτή, Κλαίρη Μπάμπαλη, Γιώργος Ποτίδης
                                                        

ΘΕΑΤΡΟ «ΧΥΤΗΡΙΟ»

Ιερά Οδός 44 Γκάζι

Παραστάσεις: από Σάββατο 7 Μαΐου ως και Κυριακή 29  Μαΐου εκτός Δευτέρας
Ώρες έναρξης: 21.00΄  -  Κυριακές 20.00΄

Είσοδος 10€
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 2103412313, 6944651859  
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: