Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωΐ η συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ  σ.  Σπ. Χαλβατζή, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, έπειτα από σχετικό αίτημα του Συλλόγου, το οποίο και αποδέχθηκε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. 

Από τον πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ, τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τέθηκαν στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν αυτή τη περίοδο τους εργαζόμενους και ειδικότερα το θέμα της  μείωσης των αποδοχών κατά 10% που ζητά η εργοδοσία της τράπεζας, καταδικάζοντας ταυτόχρονα  τον ανάλγητο νόμο του Υπουργείου Εργασίας, τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και  τα πολιτικά κόμματα που τον ψήφισαν.

Του επισήμαναν δε και την απαράδεκτη πολιτική της Τράπεζας αναφορικά με τις μεταθέσεις των συναδέλφων μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά οικογενειακά προβλήματα στους συναδέλφους.

Επίσης αναφέρθηκαν και στο θέμα της αγγλικής γλώσσας που η Γαλλική Διοίκηση προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, ζήτησαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ να συμπαρασταθεί  στους εργαζόμενους της Γενικής και να αναδείξει τα  δίκαια αιτήματά μας με κάθε τρόπο, εντός ή εκτός Βουλής.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, σδ. ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, σδ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ, αναφέρθηκαν στα συγκεκριμένα θέματα καταγγέλλοντας την Τράπεζα για τη τακτική της, θέτοντας επίσης και θέματα του Ταμείου Υγείας, του ΤΑΠΓΤΕ, καθώς επίσης και θέματα συρρίκνωσης του Δικτύου της τράπεζας και των πιέσεων για "εθελούσιες απολύσεις"  που ασκούνται.  

Ο σ. Χαλβατζής έκανε πλήρη αναφορά στην οικονομική κατάσταση, τονίζοντας ότι το σύστημα και η κυβέρνηση επιθυμεί ουσιαστικά να χτυπήσει τις εργασιακές σχέσεις και ότι πρόκειται για το βασικό στόχο του καπιταλιστικού συστήματος.

Τόνισε ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους της Γενικής, σε κάθε αγώνα και το ΚΚΕ θα βοηθήσει όσο μπορεί για να στηρίξει τα ζητήματα που τέθηκαν. Ανέφερε επίσης, ότι τα θέματα που έχουν προκύψει θα τα συζητήσει με τη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις. Ακόμη, διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, ότι θα αναδείξει τα θέματα αυτά,  μέσω κυρίως του Ριζοσπάστη, καθώς στις υπόλοιπες εφημερίδες δεν  υπάρχει πρόσβαση.

Το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, ζήτησε παράλληλα από τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, να γίνει προσπάθεια ώστε να κληθεί διαπαραταξιακή επιτροπή από το Σύλλογο για συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό 902, για να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας. Ο σ. Χαλβατζής  ήταν θετικός προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, ευχαρίστησαν τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, για τη συμπαράσταση και την ειλικρίνεια που έδειξε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: