Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. ΓΙΑ ΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 και ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2011.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!  ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!
ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Με τα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ, ρίχνουν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο και κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Αυτό είναι το δικό τους «σχέδιο εξόδου από την κρίση»!  Η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, ανοίγει την όρεξη στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, να εξαρθρώνουν και τα τελευταία εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα!  

Στη Γενική τράπεζα, ανακοίνωσαν ήδη τις προθέσεις τους για μειώσεις μισθών κι επιδομάτων κατά 15%! Η εργοδοσία, συνεχίζει τις διώξεις εργαζομένων με υποβαθμίσεις, εξοντωτικές μεταθέσεις, απολύσεις με «πειθαρχικά»! 

Η Marfin, και η Πειραιώς, ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών και μετατροπή της σύμβασης σε part time.  Η Εμπορική επιδιώκει να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις. Στην ΑΤΕ και στο Τ.Τ,  θέλουν να επιβάλουν δραστικές  περικοπές στους μισθούς  και την εργασιακή εφεδρεία  Οι εργαζόμενοι στη Eurobank και στην Alpha, με πρόσχημα τη Blackrock  εξαναγκάζονται σε υπερωρίες, σε δουλειά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ στην επίθεση τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Τρόϊκα!

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι,
Τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται σε σύγκρουση με τα συνθήματα της δήθεν  «εθνικής οικονομίας», της δήθεν «ανάπτυξης» και των ….«επενδύσεων»!  Για εμάς, το μόνο που επιφυλάσσουν κι ενδιαφέρονται, είναι η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση!

ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ: Τη στιγμή που φορολογούν εμάς και τις οικογένειές μας με υπέρογκα ποσά, δίνουν  φοροαπαλλαγές σε τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες. Από τα 51 δις ευρώ που εισέπραξαν από φόρους, κάτω από 3 δις ευρώ ήταν από τη φορολογία του κεφαλαίου!

ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ!  Ο ένας εκβιασμός θα φέρει τον άλλο! Να αντιστρέψουμε τους εκβιασμούς τους!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Στην απεργία, χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, να διαδηλώσουμε στη συγκέντρωση για «την κρίση που πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία»,  και να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας για οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή, οργανωμένη άρνηση πληρωμής στα φοροχαράτσια!

Οι θυσίες, που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη, είναι μικρότερες από τις θυσίες για να ενισχυθούν οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι!

Απέναντι σε κάθε προσπάθεια για μείωση μισθών, για αλλαγή συμβάσεων, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, να μας βρουν χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου,  ενωμένους σε μια γροθιά!

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.  ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 11.00 π.μ.  ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.     
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ   –   ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
.
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: