Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο ΛΑΪΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...!


Οι οξύτατες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα ανάμεσα σε ισχυρά όπως Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ., για τη διαχείριση του χρέους δεν έχουν σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ. 

Ετσι κι αλλιώς ψάχνουν να βρουν συνολική λύση διαχείρισης του χρέους, ελεγχόμενη μέσω «κουρέματός» του με δεδομένο ότι εκτός από την Ελλάδα, χώρες όπως Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία έχουν τεράστιο χρέος το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαχειρίζονται γαλλικές τράπεζες. 

Ενδεχόμενη αδυναμία αποπληρωμής του απ' αυτές τις χώρες σημαίνει ανεξέλεγκτη καταστροφή των καπιταλιστικών οικονομιών συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η διαχείριση του χρέους γίνεται βραχνάς στις καπιταλιστικές οικονομίες λόγω οικονομικής κρίσης σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απαιτεί καταστροφή κεφαλαίου για έξοδο σε όφελός του. 

Αυτό πάνε να κάνουν με το «κούρεμα» (καταστροφή μέρους του τραπεζικού κεφαλαίου), αλλά κάθε κράτος μέλος προστατεύοντας το κεφάλαιο στη χώρα του, πασχίζει να έχει τη λιγότερη χασούρα. 

Το «κούρεμα» σημαίνει συντριβή για το λαό με νέα φρικτά μέτρα μείωσης μισθών, ενταφιασμού της ασφάλισης, φοροληστεία, ανεργία κλπ., για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας, να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. 

Είναι μονόδρομος για το λαό, να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: