Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!



Από νωρίς το πρωί οι προσυγκεντρώσεις καταφτάνουν από όλες τις μεριές στο Σύνταγμα. Χιλιάδες και χιλιάδες εργατόκοσμου, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων, λαϊκών στρωμάτων, για δεύτερη μέρα δεν πήγαν στη δουλειά, στα σχολεία και στις σχολές. 

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, των μαζικών φορέων και διαδήλωσαν με πάθος, με πίστη στη δύναμη του λαού, ενός λαού μαχητή, που δε λυγίζει στην αντιλαϊκή επίθεση. Αγωνίζεται και διεκδικεί με συνείδηση των σύγχρονων αναγκών του. Διαδήλωσαν συγκροτημένα, οργανωμένα, περιφρουρώντας τον αγώνα τους και με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Βουλή κυκλώθηκε από όλες τις μεριές. Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι όσο περνούσε η ώρα γέμιζαν κόσμο. Το χτεσινό σχέδιο των γνωστών μηχανισμών να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να μη συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση δεν έπιασε τόπο. Η συρροή του κόσμου ήταν συνεχής. Τα μηνύματα από τις μικροφωνικές, τις ντουντούκες, τα πανό ήταν ξεκάθαρα: Είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και τον διεκδικούμε όλο. Δεν απαιτούμε μόνο να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και να πέσει η κυβέρνηση, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.

Η αλληλεγγύη προς τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ελλάδας εκφράζεται με μηνύματα συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο κατάλογος των 60 και πλέον γενικών συνομοσπονδιών και συνδικάτων μεγαλώνει. 

Χτες την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν η Γενική Συνομοσπονδία Κούβας, το Μέτωπο Εργαζομένων στην Ενέργεια Μεξικού, η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι, η DISK Τουρκίας, η συνδικαλιστική ομάδα της ΠΣΟ Κολομβίας, ηΣυνομοσπονδία Εργαζομένων Εκουαδόρ, οι Εργαζόμενοι στο Μέταλλο Περού.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: