Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΚ - ΑΤΕ


24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινάει ο ΣΕΑΤΕ από τη Δευτέρα 17/10.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, να περιφρουρήσουν την απεργία στους χώρους δουλειάς τους. Προσωπικό ασφαλείας δεν υπάρχει.

Η απεργία, η συνέχισή της και η κλιμάκωσή της πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Γιαυτό πρέπει να γίνουν ΓΣ στους τόπους δουλειάς και πανελλαδική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει σε βάρος των εργαζομένων στην ΑΤΕ δεν αφορούν μόνο την ΑΤΕ, αφορούν όλους τους τραπεζοϋπάλληλους, εφαρμόζονται σε όλους τους εργαζόμενους: 
  • Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, ακόμα και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, και μαζί της τον κατώτατο μισθό.
  • Χτυπάνε τους μισθούς μέχρι να φτάσουν τους μισθούς της Βουλγαρίας.
  • Φέρνουν μαζικές απολύσεις και «εφεδρεία».
  • Επιβάλλουν δουλειά χωρίς δικαιώματα, θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.
Ο αγώνας μας μόνος του δεν αρκεί για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική. Συνολική είναι η επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, συνολική πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων. Επομένως και στην ΑΤΕ ο αγώνας μας πρέπει να έχει στόχο το σύνολο της πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν ότι μπορεί να υπάρξει εξαίρεση γι αυτούς. Η πορεία της ΑΤΕ (συρρίκνωση, συγχώνευση κλπ) είναι σχεδιασμένη και προαποφασισμένη, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική που εξυπηρετεί τα σχέδια του κεφαλαίου στα πλαίσια της κρίσης. Οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα όφελος από τα διάφορα προγράμματα αναδιάρθρωσης της ΕΕ, που υποτίθεται οτι θα σώσουν την τράπεζα.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι να πολεμήσουν το σύνολο της πολιτικής με οργανωμένη πάλη. Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: