Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ, ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!



Μέγα πλήθος και μέγα πάθος!

Εκατομμύρια απεργοί σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας βγήκαν στους δρόμους, κατέβηκαν στις πλατείες, απέρριψαν τα βάρβαρα μέτρα, καταψήφισαν την αντιλαϊκή πολιτική.

Μυριόστομη η φωνή της εργατικής τάξης και το μήνυμα καθαρό: Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους νικήσουμε!

Πρώτη μέρα χτες της 48ωρης απεργίας, μια μεγάλη απεργιακή λαοθάλασσα κατέκλυσε όλες τις πόλεις της χώρας.

Πρωτόγνωρη η συμμετοχή στην απεργία. Με τη σφραγίδα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, εργατόκοσμος, άντρες, και γυναίκες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρέμποροι, αγρότες, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στην πλουτοκρατία. 


Νέκρωσαν στην κυριολεξία εργοστάσια, επιχειρήσεις, γραφεία, δημόσιες υπηρεσίες, πανεπιστήμια και σχολεία, μαγαζιά, συγκοινωνίες, αγορές και λαϊκές. Ενας ολόκληρος λαός σηκώνει το μπόι του, δείχνει τη δύναμή του. Δε σκύβει το κεφάλι, δεν τον φοβίζουν, δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς. Σήμερα συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Απεργούμε για δεύτερη μέρα, κλιμακώνουμε την πάλη μας.

 Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει:

-- Τα εκατομμύρια των εργαζομένων, παντού, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα που μετείχαν στην απεργία, ξεπερνώντας απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία από εργοδότες και κυβέρνηση.

-- Τους χιλιάδες εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων, ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, νέων συνταξιούχων και μεταναστών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν μαζικά, αποφασιστικά με τα λάβαρα και τα αιτήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν σχεδόν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας μας και ήταν μεγαλειώδεις σε παλμό και συμμετοχή, οι πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων.

Το μήνυμα ήταν σαφές και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει:
  • «Οχι» στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
  • «Οχι» άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία
  • Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου
  • Αποδέσμευση από την ΕΕ - Εργατική Λαϊκή Εξουσία

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλους και όλες, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα, πιο μαζικά να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία και της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας καθώς και της περικύκλωσης της Βουλής.

Η 48ωρη απεργία και η περικύκλωση της Βουλής δεν είναι το αποκορύφωμα της δράσης μας αλλά αφετηρία ακόμα πιο αποφασιστικής κλιμάκωσης στις μορφές και το περιεχόμενο».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: