Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


Η απόφαση για το «κούρεμα» του χρέους σημαίνει πτώχευση της Ελλάδας, ελεγχόμενη, που μπορεί να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη. Η Ευρωζώνη θα βρεθεί σε πιο βαθιά οικονομική κρίση!

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στα διάφορα κράτη της ΕΕ και στη διεθνή ένωση των τραπεζών, που δεν πρόκειται να λύσει ούτε το θέμα της κρίσης, ούτε το θέμα της ανάπτυξης. Θα υπάρξει επιβράδυνση των καπιταλιστικών οικονομιών της Ευρωζώνης και θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος της οικονομικής κρίσης, που θα είναι ακόμη πιο βαθιά, ενώ θα ενταθεί η ανισόμετρη ανάπτυξη, θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η απόκλιση μέσα στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη. 

Ολα αυτά συνεπάγονται ατέλειωτα μέτρα συντριβής της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, ανιχνεύουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα για χειραγώγηση, υποταγή του λαού στη συντριβή του, με κυβερνήσεις είτε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είτε «εθνικής συνεννόησης», είτε άλλα σχήματα συνεργασίας. 

Σήμερα η πάλη για εφ' όλης της ύλης σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων και τα κόμματά τους, η πάλη για ανατροπή αυτής της εξουσίας, η πάλη για λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία αντικειμενικά είναι περισσότερο ώριμη από ποτέ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: