Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!


Η επιτυχημένη 48ωρη απεργιακή μάχη στις 19 και 20 Οκτώβρη και οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων εναντίον της άγριας αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής. 

Παρακαταθήκη που δείχνει πως ο λαός έχει τη δύναμη να αντισταθεί οργανωμένα και συλλογικά, μαχητικά και αποφασιστικά απέναντι σε όσους θέλουν να του διαλύσουν τη ζωή. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, «πατώντας» πάνω σε αυτήν την εμπειρία μπορεί να πάρει δυνάμεις, ενόψει των δύσκολων αγώνων που έχει μπροστά του. Πόσο μάλλον, απ' τη στιγμή που η επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας οξύνεται.

Η συμφωνία για το «κούρεμα», ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, σε συνδυασμό με το σύνολο των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί τους προηγούμενους μήνες (μεσοπρόθεσμο, πολυνομοσχέδιο) θα έχουν δραματικές συνέπειες για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί τους εκφραστές δείχνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την επίθεσή τους για να κερδίσουν στην κούρσα του ανταγωνισμού, να βγουν όσο γίνεται περισσότερο αλώβητοι από την καπιταλιστική κρίση. 

Γι' αυτό και οξύνεται όχι μόνο η επιθετικότητά τους, αλλά και η εργοδοτική τρομοκρατία. Γι' αυτό και εντείνεται η προβοκατόρικη προπαγάνδα κατά του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Θέλουν να αφοπλίσουν το λαό μπροστά στη νέα έφοδο που βρίσκεται ήδη «στα σκαριά».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, ο δρόμος είναι ένας: Να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το σύνολο των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, την υπόθεση στα χέρια τους. Πρώτα απ' όλα, μέσα στους ίδιους τους τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας την εμπειρία των Γενικών Συνελεύσεων, που πήραν μαζικό και μαχητικό χαρακτήρα όλο το προηγούμενο διάστημα, να υπάρξει οργάνωση και απειθαρχία στα εφαρμοζόμενα μέτρα. 

Τα ίδια τα Συνδικάτα με πρωτοβουλίες, με συσκέψεις, με συζήτηση εργάτη τον εργάτη, να δείξουν το δρόμο της αντίστασης, να απαιτήσουν να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, να πούνε «τέλος στις θυσίες» για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η εργατική - λαϊκή οργάνωση μπορεί, μέσα απ' αυτή την πάλη, να ανοίξει το δρόμο για ακόμη πιο ριζικές λύσεις, για την ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί μια συσπείρωση με συγκεκριμένο περιεχόμενο και προσανατολισμό στα διάφορα μέτωπα πάλης. Καμιά πίστωση χρόνου δεν πρέπει να δοθεί στην «Ιερή Συμμαχία» κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, διότι αυτός ο χρόνος θα αξιοποιηθεί για μια νέα, πιο αιματηρή, επιδρομή εναντίον των δικαιωμάτων του λαού.

Γι' αυτό και είναι απαραίτητη η πλατιά συμμετοχή όλων, η λαϊκή πρωτοβουλία, η καθημερινή δράση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Κανείς εργαζόμενος, καμιά εργαζόμενη να μη μείνει έξω από τα Σωματεία. Μαζική συμμετοχή σε κάθε μορφή κινητοποίησης από την απεργία, την παράσταση διαμαρτυρίας, μέχρι την πικετοφορία στις γειτονιές και τις πιο ανεβασμένες μορφές μαζικής, λαϊκής πάλης!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: