Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ALPHA BANK: ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ....


Να τρομοκρατήσει όσους εργαζόμενους αντιστέκονται προσπαθεί η εργοδοσία της «ALPHA BANK» («Αλφα Μπανκ»). Επίθεση που στην παρούσα στιγμή εκδηλώνεται με την προσπάθειά της να μεταθέσει - διώξει την Κατερίνα Παπαλυμπέρη, εργαζόμενη στην τράπεζα και μέλος του ΔΣ του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής. 

Η μετάθεση αυτή, με δεδομένο ότι δεν υπηρετεί καμιά επιχειρησιακή ανάγκη, έχει στόχο να απομακρύνει τη συνδικαλίστρια από ένα μαζικό χώρο, όπου απασχολούνται περίπου 500 εργαζόμενοι, και να τη μετακινήσει σε ένα κατάστημα όπου απασχολούνται 10-15 άτομα. Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στο χώρο όπου εργάζεται έχουν αυξηθεί τα ποσοστά συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, γίνονται περιοδείες, ενημερώσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους.

Η αντίδραση του κλαδικού Σωματείου στην ανακοίνωση της μετάθεσης ήταν άμεση. Χθες έκανε περιοδεία στο κτίριο όπου εργάζεται η συνδικαλίστρια, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει την πραγματοποίησή της. Η Αλ. Μπαλού, πρόεδρος του Σωματείου, και άλλοι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να αναλάβουν πρωτοβουλία μέσα στο χώρο δουλειάς, να αντισταθούν στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις και να συσπειρωθούν στο σωματείο. Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η σύνταξη ενός κειμένου που υπογράφεται από συναδέλφους της και στο οποίο επισημαίνεται ότι η μετάθεσή της δεν εξυπηρετεί καμιά ανάγκη, αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα. Οτι είναι μια άδικη μετάθεση που οφείλεται στη συνδικαλιστική της δράση και ζητούν να ανακληθεί.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο του κλαδικού Σωματείου έκανε παρέμβαση στη διοίκηση της τράπεζας, δίνοντας επιστολή με την οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τον παράνομο χαρακτήρα (λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας) της μετάθεσης και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της.

Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε στην περιοδεία, το κλαδικό Σωματείο επισημαίνει ότι «η εργοδοσία επιδιώκει με μεταθέσεις, πειθαρχικά και εξώδικα να εμποδίσει τη δράση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς. Φοβάται ότι οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν το κλίμα υποταγής που καλλιεργεί η διοίκηση και η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, οι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι μόλις πριν ένα μήνα η «Αλφα Μπανκ» κορύφωσε την επίθεση που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες παραπέμποντας την ίδια συνδικαλίστρια στο Πειθαρχικό με το αιτιολογικό ότι έστειλε ορισμένες ανακοινώσεις της παράταξης μέσω της εσωτερικής αλληλογραφίας της τράπεζας.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: