Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΚ - ΑΤΕ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.


Σήμερα στις 10 π.μ. υπάρχει συνάντηση του ΣΕΑΤΕ με την εργοδοσία της Πειραιώς.
Κανένας δεν υπογράφει χαρτί σύμβασης


Οι εργαζόμενοι απαντούν στην απαράδεκτη απαίτηση του εργοδότη να υπογράψουν συμβάσεις – παραχωρητήρια δικαιωμάτων. Δεν θα αποθέσουμε τα δικαιώματά μας στο σεντούκι του Σάλλα, του Βαρδινογιάννη και των άλλων «ευεργετών». Απαντούμε με την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία. Κλείνουμε αύριο όλα τα καταστήματα και παίρνουμε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 11 πμ έξω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Να μην υπάρχουν αυταπάτες, ο εργοδότης μας θέλει φτηνούς και υποταγμένους. Μην αναρωτιέστε «τι θα βγει», μη σκεφτείτε ότι «δεν γίνεται τίποτε». Τώρα πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας, γιατί είμαστε πιο δυνατοί αν είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι. Κάντε στην άκρη το φόβο και τη μοιρολατρία.

Συνάδελφε, μην καθορίσεις τη στάση σου από τη στάση του απεργοσπάστη, αυτού που νοιάζεται μόνο για τον εαυτούλη του, που πουλάει ακόμα και τα παιδιά του και το μέλλον τους. Μη λυγίσεις για το χαμένο μεροκάματο, γιατί αλλιώς θα χάσουμε περισσότερα μεροκάματα.

Από τη μια είναι η υποταγή, από την άλλη η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια. Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.

Η επιστολή της Τράπεζας Πειραιώς επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Κανένας διαχωρισμός στους εργαζόμενους (καθαρίστριες, φύλακες, νομικοί, μηχανικοί). Απαιτούμε την πρόσληψη όλων των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την κύρια ευθύνη αυτής της κατάστασης έχει η κυβέρνηση. Απαιτούμε να πάρει όλα τα μέτρα για την πραγματική διασφάλιση της εργασίας μας και των δικαιωμάτων μας. Άμεση παρέμβαση στον υπουργό εργασίας, στον υπουργό οικονομικών και στον πρωθυπουργό. Δεν θα μας κάνουν μπαλάκι από το ... Σάλλα στον «Καϊάφα».

Δεν νομιμοποιούμε την πώληση – χάρισμα της ΑΤΕ και των συνεταιριστικών βιομηχανιών. Χτίζουμε τη συμμαχία μας με τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους άλλους εργαζόμενους, που τους καταληστεύουν οι τράπεζες.

Δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, που χαράζεται στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία της ΟΤΟΕ για τον εχθρικό για τους εργαζόμενους ρόλο της. Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Η μόνη εγγύηση είναι να περάσει η υπόθεση του αγώνα στα χέρια των εργαζομένων, με την ενεργή συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: