Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.


Από την ΕΣΑΚ ΑΤΕ, πήραμε το παρακάτω κείμενο για τις σημερινές αποφάσεις του προεδρείου του Συλλόγου της ΑΤΕ, με αφορμή τις  εξελίξεις μετά  το ξεπούλημα της  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:


Στο σημερινό προεδρείο του ΣΕΑΤΕ εξετάστηκαν οι εξελίξεις. Αναφέρθηκαν τα εξής:


1.Ταμείο εφάπαξ:

Ο εκκαθαριστής πρότεινε να απολπηρωθεί το "χρέος" των 156 εκατομ. του ταμείου σε 12 ετήσιες δόσεις με επιτόκιο LIBOR, μετά από αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του ταμείου.


2. Αποζημιώσεις απόλυσης:

Ο εκκαθαριστής ανέφερε ότι θα δοθούν άμεσα το 50% των αποζημιώσεων απόλυσης, αφού κρατηθούν τυχόν προκαταβολές εφάπαξ.


3. Διεκδικήσεις κάθε είδους των απολυθέντων από τον εκκαθαριστή:

Ο ΣΕΑΤΕ θα αναλάβει να εκπροσωπήσει και να διεκδικήσει από τον εκκαθαριστή τις αποζημιώσεις κλπ των απολυθέντων, στο σύνολό τους. Για το σκοπό αυτό οι συνάδελφοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδική εξουσιοδότηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του ΣΕΑΤΕ, να την υπογράψουν ενώπιον δημόσιας αρχής (π.χ. ΚΕΠ) και να τη στείλουν ομαδικά ανά κατάστημα στον ΣΕΑΤΕ. Με την εξουσιοδότηση αυτή ο ΣΕΑΤΕ θα μπορεί να παίρνει στοιχεία από τη ΔΑΔ και να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες.


4. Δώρο Χριστουγέννων και οδοιπορικά:

Το αναλογούν ποσό έναντι Δώρου Χριστουγέννων και τα οδοιπορικά θα εκκαθαριστούν, σύμφωνα με τον εκκαθαριστή, αύριο Τετάρτη.


5. Συνταξιοδοτικό καθεστώς:

Αύριο Τετάρτη θα επαναληφθεί η συνάντηση με το ΙΚΑ, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων ΙΚΑ και δικηγόρου ΣΕΑΤΕ, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα διατήρησης του υφιστάμενου συνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ μέσα στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που δεν το επιτρέπουν οι υφιστάμενες διατάξεις του ΙΚΑ, τότε θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση.


6. Παράταση για υπογραφή της σύμβασης εργασίας:

Αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση γιά όσους δεν έχουν καταλήξει, αν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται ή να συνταξιοδοτηθούν. Θα γίνουν σχετικές παραστάσεις στο διοικητή ΙΚΑ και στη ΔΑΔ.


7. Διαδικασίες για την τροποποίηση του καταστατικού του ΣΕΑΤΕ:

Εξετάστηκαν οι διαδικασίες και η εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές που θα γίνουν, αναγκαστικά, για την έγκριση του νέου καταστατικού. Σε μια εβδομάδα θα εξετασθούν οι προτάσεις που θα υπάρχουν για τις τροποποιήσεις του καταστατικού.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: