Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ!

Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΓΤΕ σδ. Δ. Καλόγηρου, στη πρόσφατη Γ.Σ. των Μετόχων της Γενικής Τράπεζας: 

 ".......Και τελειώνοντας, για να μην καταχραστώ το χρόνο, πιστεύω ότι άμεσα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία ικανοποιητική επιχειρησιακή σύμβαση κατά πρώτο λόγο προς όφελος των εργαζομένων και της τράπεζας σε αυτή την κρίσιμη καμπή που διανύουμε, ώστε η τράπεζα να ανακτήσει την αξιοπιστία στην αγορά, που επιβάλλεται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί έρχονται οι διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης....."



Έπειτα από την υπογραφή της σημερινής σύμβασης της ντροπής, δεν ξέρουμε για τους ....εργαζόμενους, αλλά για τους πελάτες της τράπεζας είμαστε βέβαιοι ότι ....θα συνωστίζονται καθημερινά πλέον έξω από τα καταστήματα της τράπεζας, αφού η αξιοπιστία ανέβηκε στο ...κατακόρυφο και η ...μετοχή επίσης!      



Συνάδελφοι, έπειτα από 18 μήνες εμπαιγμού των εργαζομένων και μυστικής διπλωματίας με τη Διοίκηση της Τράπεζας για το θέμα της Επιχειρησιακής Σύμβασης, ολοκληρώθηκε σήμερα το "έργο" του προεδρείου με την υπογραφή τους πάνω στις μειώσεις αποδοχών κι επιδομάτων που πρότεινε η εργοδοσία της Γενικής Τράπεζας!

Οι απαράδεκτες "αιτιολογίες" με τις οποίες προσπαθεί το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ με σημερινή του ανακοίνωση, να δικαιολογήσει τη στάση του και να ανασκευάσει τις δυσάρεστες και άσχημες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλους τους εργαζόμενους, πέφτουν στο κενό και μένει το αποτέλεσμα που είναι οι ξεκάθαρες και μεγάλες μειώσεις των αποδοχών μας!  Και μάλιστα "υπερηφανεύονται" ότι δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ σε απεργίες! 

Εμείς συμφωνούμε, γι' αυτό άλλωστε και το Συλλογικό όργανο παρουσιάζει ....."κέρδη"(!), όπως μας είπαν προχθές σε άλλη ανακοίνωσή τους!   "ΚΕΡΔΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΤΕ, ΧΑΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!  Ας αντιληφθεί όμως επιτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, ότι είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Ε.! 

Γιατί σκοπός ενός συνδικαλιστικού οργάνου δεν είναι να παρουσιάζει ..."κέρδη", αλλά να κάνει αγώνες για τη προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων!  Και πως να μην παρουσιάζει "κέρδη", αφού ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ, ενώ οι εργαζόμενοι καταβάλουν κάθε μήνα τις εισφορές τους για να βλέπουν τελικά τις αποδοχές τους να ...μειώνονται!

Οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ στο σημερινό Δ.Σ., αφού κατήγγειλαν την όλη μεθόδευση αλλά και το περιεχόμενο της σύμβασης, ζήτησαν από το προεδρείο να γίνει τουλάχιστον έκτακτη Γ.Σ., μέσα στην οποία οι ίδιοι οι συνάδελφοι να πάρουν θέση και ν' αποφασίσουν για το περιεχόμενο της Επιχειρησιακής σύμβασης. Σε αντίθετη περίπτωση οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, ζήτησαν από τα μέλη του προεδρείου να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ. Και τα δύο θέματα, απορρίφθηκαν!  

Σε ότι αφορά την ουσία της "σύμβασης",  έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Στο καθαρά μισθολογικό τομέα, η "Επιχειρησιακή σύμβαση" και το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ μαζί με τη Διοίκηση της Τράπεζας,  ρίχνουν ακόμη πιο βαθειά στην απελπισία και την απόγνωση τους εργαζόμενους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις συγκυβερνήσεις και τη Τρόϊκα, μετά τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει ή που πρόκειται να γίνουν τον ερχόμενο μήνα!   Πάνω από ενάμισυ μισθό χάνουν οι συνάδελφοι της Γενικής, αν στις μειώσεις που προβλέπονται, συνυπολογίσουμε και τη κατάργηση του ποσοστιαίου επιδόματος του 1% της μισθοδοσίας, αλλά και τη κατάργηση της  προσαύξησης του επιδόματος ισολογισμού, καθώς και του επιδόματος γαλοπούλας και αμνού!

2. Για πρώτη φορά σε Επιχειρησιακή Σύμβαση, εφαρμόζουν την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ...ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ(!), στο θέμα των δαπανών των ιατρικών επισκέψεων, που ήταν υποχρεωμένη η τράπεζα να καλύψει τουλάχιστον μέχρι σήμερα και που την αναστέλλουν ...αναδρομικά!    

3. Στο νομικό μέρος του άρθρου 10 της Σύμβασης, απουσιάζει ο όρος για τη τήρηση των διατάξεων του Οργανισμού Προσωπικού που έμπαινε πάντα σε κάθε νέα σύμβαση και αυτό μας δημιουργεί έντονες υποψίες για τη πορεία των εργασιακών μας σχέσεων, μπροστά μάλιστα στα σενάρια που κυκλοφορούν για πώληση ή συγχώνευση της τράπεζας!

Για τις νέες κλαδικές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΟΕ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ, και ειδικά στα μισθολογικά θέματα, η διατύπωση που υπέγραψε το προεδρείο, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους εργαζόμενους κατά την εκτίμηση της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, γιατί αφήνει μεγάλο "παράθυρο" με τον όρο "σωρευτικώς", για άρνηση εφαρμογής τους από την όποια εργοδοσία της Γενικής στο μέλλον! 

Για ότι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.
.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: