Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΣΕΙΣ!  ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΣΕ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ! 


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με τις συνεχείς ανακοινώσεις  το πολυγραφότατο προεδρείο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να επιρρίψει τις ευθύνες του σε άλλους. Αφού υπέγραψε έτσι την ΕΣΣΕ ερήμην των εργαζομένων, το προεδρείο «απεσύρθει» και άρχισε να «συγγράφει» χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στους εργαζόμενους!
Το προεδρείο μιλά για ενότητα των εργαζομένων και την ίδια στιγμή την τορπιλίζει! Μιλά για συμφέροντα εργαζομένων και στην ΓΣ της τράπεζας διαβεβαίωνε τους μετόχους ότι με μειώσεις μέσα από την ΕΣΣΕ, η Τράπεζα θα «ανακτούσε την αξιοπιστία της»(!).  Ζητούσε παραμονές των προηγούμενων εκλογών από  τις παρατάξεις  συμβολαιογραφικές πράξεις, γνωρίζοντας ότι για αυτούς  δεν είχαν καμιά αξία. 
Επειδή τη πρόταση  της παράταξης μας για ΓΣ - ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι - την πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων και επειδή σε συνεχείς επιστολές και ανακοινώσεις μας, αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί της ουσίας, τους ρωτάμε ξανά ευθέως:  

·  Ανατρέπει η ΕΣΣΕ  το ενιαίο μισθολόγιο ΝΑΙ η ΟΧΙ;  -  Μειώνεται ο μισθός των συναδέλφων από το 1ο ευρώ ΝΑΙ η ΟΧΙ; Τι  έγινε σε άλλες τράπεζες; 

·  Μετά την λήξη της παρούσας σύμβασης  οι μισθοί θα επανέλθουν ΝΑΙ η ΟΧΙ;  Εξασφαλίσθηκαν οι θέσεις εργασίας ΝΑΙ η ΟΧΙ;  -  Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά στην ΕΣΣΕ  ως όρος;  (ανακοίνωση του προεδρείου 17/08/2012)

· Για τους συναδέλφους που έχουν ατομική σύμβαση εργασίας τι πρόβλεψη κάνατε;   Γιατί αποφεύγετε την σύγκληση ΔΣ  όπως ο διάολος  το λιβάνι  παρότι την ζητούν 4 μέλη του ΔΣ και όπως προβλέπει το  καταστατικό  του ΣΥΓΤΕ;

· Σε περίπτωση μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, (πράγμα πολύ πιθανόν), έχετε διασφαλίσει τους εργαζόμενους;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα οι εργαζόμενοι περιμένουν απαντήσεις! Επίσης, συνάδελφοι του προεδρείου, με αφορμή την δημοσιοποίηση. των οικονομικών στοιχείων του ΣΥΓΤΕ όπου μιλάτε για «κέρδη» στο σωματείο, θα θέλαμε να σας πούμε ότι σε όποιο σωματείο υπάρχουν «κέρδη» δεν υπάρχει συνδικαλιστική δράση!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ σ.κ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ  -  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: