Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ.....!

Συνάδελφοι,  δυστυχώς το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ συνεχίζει να προσπαθεί μάταια και με τη χθεσινή του ανακοίνωση, να δικαιολογήσει το έκτρωμα που υπέγραψε.  Δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης, ούτε έχουμε σκοπό να βυζαντινολογούμε απεριόριστα, απαντώντας σε χιλιοειπωμένα πράγματα. Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι οι εξοντωτικές μειώσεις μισθών κι επιδομάτων στους εργαζόμενους της Γενικής τράπεζας!  Είναι το μόνο προεδρείο στα 43 χρόνια λειτουργίας του ΣΥΓΤΕ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ!  

Τι κι αν υπάρχουν δηλαδή κι άλλοι τραπεζικοί σύλλογοι με μεγαλύτερη ιστορία που έχουν υπογράψει μειώσεις;  Βεβαίως και υπάρχουν! Συμβιβασμένοι ουκ ολίγοι! Αυτό όμως, τους καθαγιάζει και έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους;;;  "Ολίγον έγκυος" δεν υπάρχει. "Μικρές ή μεγάλες" μειώσεις, είναι ΜΕΙΩΣΕΙΣ!  Πήραν τη σκυτάλη από την αντεργατική και άθλια πολιτική των τρικομματικών κυβερνήσεων κι έδωσαν ένα ακόμη κτύπημα στους εργαζόμενους της Γενικής! 

Οταν ένα σωματείο όπως ο ΣΥΓΤΕ δεν κάνει αγώνες ούτε έχει τη λογική της αντίστασης, όχι ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!  Είναι συνδικαλιστική δεοντολογία αυτό που προβάλουν ως δικαιολογία τάχα;;  ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!    

Τους θυμίζουμε, ότι τη περίοδο 1988 - 2002 που η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ συμμετείχε στο κοινό προεδρείο της εποχής εκείνης, υπεγράφη τουλάχιστον η καλύτερη Επιχειρησιακή σύμβαση μέχρι σήμερα και που με την υπογραφή τους τώρα καταργούν όσα έχουν απομείνει!  Τι άλλο θέλουν να τους πούμε;;  Να  αναλύσουμε ένα - ένα τα σημεία εκείνης της σύμβασης, ως σύγκριση με τη σημερινή ή άλλες που έχουν υπογράψει; Οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη! 

Σε ότι αφορά την ομάδα Τυχάλα και το παίξιμο στο Χρηματιστήριο, μας αναγκάζουν να τους θυμίσουμε ξανά ότι με την "ομάδα Τυχάλα", τα μέλη του σημερινού προεδρείου ήταν μαζί  δεκαετίες ολόκληρες στη Ν.Δ., στη πρώην ΔΗΚΙ, στην μετέπειτα ΔΑΚΕ και πάει λέγοντας. Εμείς δεν είχαμε ποτέ ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική συνάφεια, όπως εκείνοι που προσπαθούν σήμερα  μετά βδελυγμίας να αποκηρύξουν το παρελθόν τους! 

Τους θυμίζουμε επίσης, πως μαζί με την "ομάδα Τυχάλα" , ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ το 1991 ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ για τη ΜΙΑ ΕΔΡΑ(!) που είχαμε βγάλει τότε στο Δ.Σ. του ΤΑΜΕΙΟΥ  και που ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ! 

Τους καλούμε τέλος, να σταματήσουν τις όποιες αναφορές  στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών, γιατί κάθε  σύγκριση του σωματείου των εργατών της ελληνικής χαλυβουργίας, με τη "δράση" του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία!  Οι εργάτες της χαλυβουργίας με τον αγώνα τους που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, απέτρεψαν πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που είχε σχεδιάσει ο Μάνεσης και οι διεκδικήσεις τους παραμένουν στην ημερήσια διάταξη, ειδικά στον τομέα των απολύσεων.  Εδωσαν ένα μεγαλειώδη αγώνα που ανάγκασαν όλον το κρατικό μηχανισμό και τα ΜΑΤ, να πέσουν πάνω τους! ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ, τι έχει να επιδείξει;;; 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: