Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ.

Από τη παράταξη της Συνδικαλιστικής Παρέμβασης Γενικής, πήραμε και αναδημοσιεύουμε τη παρακάτω ανακοίνωση:  


H ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!   ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ!!

ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ;


Σε ανακοίνωση του υποτελούς προεδρείου αναφέρουν ότι έκαναν ένα βήμα πίσω, για να κάνουν  αργότερα δύο βήματα μπροστά. Προς τα που; Προς τον κρημνόν!!! (κάποιον μου θυμίζει αυτό).  Ψεύδονται ασύστολα όταν λένε ότι διατηρούνται οι κλαδικές συμβάσεις, γιατί σε πολλές περιπτώσεις  (π.χ. υπάλληλος με λίγα χρόνια υπηρεσίας με επίδομα πτυχίου) παραβιάζονται κανονικότατα.

Το προεδρείο του “ΕΝΩΤΙΚΟΥ” συλλόγου σε αγαστή συνεργασία -ή μήπως σε διατεταγμένη υπηρεσία; - με τα τροϊκανά και κυβερνητικά τους αφεντικά, μετά από “σκληρές” διαπραγματεύσεις με τη γαλλική εργοδοσία και πάντα πίσω από το προσωπείο “της υπευθυνότητας και της σύνεσης” υπογράφουν τον μισθολογικό μας σφαγιασμό, όπως είδαμε όλα αυτά τα χρόνια με το επικουρικό μας ταμείο.

Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με την υποτελή και ραγιάδικη στάση που ακολουθεί η ηγεσία της ΟΤΟΕ σε όλες τις επιχειρησιακές συμβάσεις μείωσης μισθών που έχουν υπογράψει τα προεδρεία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ άλλων συλλόγων, μας ζητάνε να τους ευγνωμονούμε κιόλας γιατί διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας μας, ενώ δεν μερίμνησαν ούτε να το αναφέρουν στη σύμβαση.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο σύλλογος έχει άριστες σχέσεις με τους συμβολαιογράφους, με την αλήθεια όμως καμμία. Εξαπάτησαν τους εργαζόμενους για να τους αρπάξουν τη ψήφο. Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη, έστω και υποκριτικά, σε ανακοίνωσή τους λένε ότι έπραξαν το καθήκον τους!!!

Εάν καθήκον τους είναι με τις υπογραφές τους να ρημάζουν τους ήδη πετσοκομένους μας μισθούς, τότε δικό μας καθήκον είναι να τους στείλουμε σπίτια τους!!!

Συνάδελφοι,

Την ώρα που το τραπεζικό σύστημα αναδιατάσσεται (το μοίρασμα της τραπεζικής πίτας έχει ήδη αποφασισθεί, απλώς περιμένουν την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης) δεν είναι καθόλου τυχαίο που το προεδρείο του συλλόγου, όπως και των άλλων συλλόγων, σπεύδουν άρον - άρον να υπογράψουν μειώσεις μισθών, διότι είναι υπηρέτες του χρεωκοπημένου πολιτικού προσωπικού, (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και συνοδοιπόροι τους), που χρησιμοποιούν την κρίση που αυτοί δημιούργησαν, για να διαλύσουν τις όποιες εργασιακές σχέσεις έχουν απομείνει.

Μας παρουσιάζουν την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης σαν μονόδρομο απέναντι σε χειρότερες καταστάσεις που θ΄άντιμετωπίζαμε δηλ. τη μονομερή καταγγελία της σύμβασης από τους Γάλλους και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών μας, ακόμα και απολύσεις.

Τους θυμίζουμε ότι το ίδιο αποπειράθηκε να κάνει ο Σάλλας στην Τρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δηλ. υπογραφή ατομικών συμβάσεων,  αλλά λόγω των αγωγών που έκαναν οι συνάδελφοι, αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω.

΄Οπως ακριβώς τα πολιτικά ανδρείκελα Παπανδρέου – Βενιζέλος – Σαμαράς – Κουβέλης μας παρουσιάζουν 2,5 χρόνια τώρα το μνήμονιο σαν μονόδρομο, σαν ευαγγέλιο, σαν ευκαρία, ( τ΄αποτελέσματα τα βιώνουμε στο πετσί μας),  έτσι και το συνδικαλιστικό τους προσωπικό μας παρουσιάζεται σαν σωτήρας των προβλημάτων μας, που σαν γνήσιοι εκπρόσωποι του εργατοπατερισμού, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δημιούργησαν.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;   Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!!!!!!


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ

Υ.Γ. Επειδή διακρίνουμε μία εμμονή με τη Χαλυβουργία, σας υπενθυμίζουμε εσάς του Προεδρείου του συλλόγου, ότι από τη μια μεριά έχουμε να κάνουμε με εργάτες που για ένα σχεδόν χρόνο πάλευαν για να μην απολυθούν, για να μην σφαγιασθούν οι μισθοί τους, για αξιοπρέπεια και από την άλλη με εγκάθετους “συνδικαλιστές” απεργοσπάστες της τροϊκανής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου - Κουβέλη.

Προφανώς διαλέξατε με Ποιούς είσθε!!!!!

Αύγουστος 2012
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: