Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΑΠΑΞ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΓΤΕ, στη συνεδρίαση  της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2011, ασχολήθηκε κυρίως με τη πορεία των αναλογιστικών μελετών για το μέλλον του κλάδου ΕΦΑΠΑΞ, παρουσία και του αναλογιστή κ. ΖΑΜΠΕΛΗ.

Στη συνεδρίαση, παρουσιάσθηκαν εκ μέρους του αναλογιστή, 7 σενάρια βιωσιμότητας του κλάδου, σύμφωνα με τις προτάσεις που είχαν δοθεί από την αρμόδια επιτροπή, αλλά και από τα συνδικαλιστικά όργανα. Τα 2 από τα σενάρια αυτά, σύμφωνα με τη παρουσίαση, δίνουν πλεονασματική βιωσιμότητα στο κλάδο  ΕΦΑΠΑΞ  για όλους τους εργαζόμενους και πάνω σε αυτά αναπτύχθηκε διάλογος και κατατέθηκαν επί πλέον προτάσεις για τη βελτίωσή τους. 

Τα 2 αυτά  σενάρια με τις συμπληρωματικές προτάσεις,  θα υποστούν την ανάλογη επεξεργασία από τον αναλογιστή κ. ΖΑΜΠΕΛΗ και θ' ακολουθήσουν οι τελικές επαφές με τα όργανα του ΤΑΠΓΤΕ και του ΣΥΓΤΕ, προκειμένου να παρουσιασθούν στη τακτική  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, στις 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.  Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής και μέχρι τη Γενική Συνέλευση, ο αναλογιστής θα επεξεργάζεται και θ' αξιοποιεί σε συνεργασία με τα όργανα οποιαδήποτε καινούργια πρόταση που θα συμπληρώνει ή και θ' αποτελεί σενάριο για παρουσίαση στη Γ.Σ. , με τη προϋπόθεση ότι θα έχει πλεονασματικό αποτέλεσμα. 

Στη παραπάνω Γενική Συνέλευση, θα γίνει ανάλυση των  πλεονασματικών σεναρίων και θ' ακολουθήσουν  ερωτήσεις - τοποθετήσεις από τους συναδέλφους μέλη του Ταμείου. Στη συνέχεια και με βάση το καταστατικό του Ταμείου, θα καθορισθούν οι διαδικασίες της πανελλαδικής ψηφοφορίας για τη τελική επιλογή από τα μέλη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. 

Για ότι νεότερο στη περίοδο αυτή, θα σας ενημερώνουμε συνεχώς. 
.                

Δεν υπάρχουν σχόλια: