Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.....


Πανελλαδική εξόρμηση σε καταστήματα της Γενικής Τράπεζας πραγματοποίησαν, χτες το πρωί εργαζόμενοι του Κλαδικού σωματείου και του ΠΑΜΕ, συζητώντας με τους εργαζόμενους της Γενικής και απευθύνοντας κάλεσμα αγωνιστικής δράσης ενάντια στο σχεδιασμό της εργοδοσίας για μείωση των μισθολογικών αποδοχών κατά 10%, μέσω της σύναψης ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, την οποία προβλέπει νόμος που προσφάτως ψήφισε η κυβέρνηση. 

Στην Αθήνα το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και Συναφών Επιχειρήσεων και δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν εξόρμηση στα κεντρικά γραφεία της Γενικής, όπου μίλησαν με εργαζόμενους και μοίρασαν ανακοινώσεις. Στην ανακοίνωση του Σωματείου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η ανταγωνιστικότητα που χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων «είναι η στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν (...). Σε αυτή υποκλίνονται και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε πλήρη σύμπνοια, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ και μερικοί που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται "ανεξάρτητοι"». Πιο κάτω καλεί τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν «τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου και των επιχειρησιακών σωματείων. Να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ παντού. Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία, όπως και η επίθεση! Απεργία στον κλάδο, κλιμάκωση και συντονισμός με την εργατική τάξη. Καμία μείωση των μισθών».

Εξορμήσεις επίσης έγιναν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ  σε καταστήματα της τράπεζας σε  Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Κέρκυρα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και αλλού. Αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις εξελίξεις στη Γενική, οργανώνει σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για το σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών εξελίξεων στον κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατεύθυνση της άμεσης αγωνιστικής αντίδρασης, οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας, πρότειναν την προηγούμενη βδομάδα να γίνει γενική συνέλευση και να κηρυχθεί 24ωρη απεργία. Στην αντίθετη κατεύθυνση, της κωλυσιεργίας, η παράταξη που φέρει την ονομασία «Ενωτικός Σύλλογος», (ο επικεφαλής της Δ. Καλόγηρος, είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ) και έχει την απόλυτη πλειοψηφία, πήρε μαζί με την ΠΑΣΚΕ την εξής απόφαση: «Να προβούμε σε αγωνιστικές ενέργειες στον κατάλληλο χρόνο και σε συντονισμό με την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ, αφού τους ενημερώσουμε για τη σημερινή μας απόφαση»!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: