Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΧΟΝΤΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΜΕ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ"..!


Σκηνικό πολέμου απέναντι στο λαό, με την εκτόξευση καινούριων «απειλών» περί επικείμενης νέας «υποβάθμισης» της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, στήνουν οι μερίδες της πλουτοκρατίας, ενόψει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25 του Μάρτη. Οι αδυσώπητες κόντρες μέσα στη λυκοσυμμαχία των κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, γίνονται για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο από την ελεγχόμενη καταστροφή μέρους από τα συσσωρευμένα κεφάλαια και κέρδη.

Στο παιχνίδι μπήκαν ξανά χτες τα κοράκια του «οίκου αξιολογητών» «Standard & Poors», λέγοντας πως η ενεργοποίηση του «ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης», για λογαριασμό της Ελλάδας, της Πορτογαλίας κ.ά. θα τους δώσει το σινιάλο για νέα υποβάθμιση, αν τελικά αποφασιστεί ότι σ' αυτόν θα συμμετέχουν και ιδιώτες. Με άλλα λόγια, απειλούν ότι αν εκτός από τα κράτη δανειστές, η ελεγχόμενη χρεοκοπία πλήξει και τις καπιταλιστικές αγορές του χρήματος, τότε θα ακριβύνει και άλλο το χρήμα που δανείζονται τα υπερχρεωμένα κράτη - μέλη για να εξυπηρετήσουν το χρέος τους και να τροφοδοτήσουν την ντόπια πλουτοκρατία.

Η τέτοια εξέλιξη, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, σηματοδοτεί την αναβολή, επ' αόριστον, της εξόδου για δάνεια από τις «αγορές», την «προοπτική», δηλαδή, που ευαγγελιζόταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2011.

Ολοφάνερα πλέον οι μάσκες πέφτουν. Τα παζάρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ γύρω από την «αναδιάρθρωση» - επιμήκυνση του κρατικού χρέους, για το ύψος της τοκογλυφίας κ.ο.κ., είναι το προπέτασμα μαζί και το σαθρό άλλοθι για τη χωρίς τέλος αντιλαϊκή επέλαση που σκοπεύουν να ξεδιπλώσουν και μέσα από το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», με ή χωρίς τη διοχέτευση πακτωλού κεφαλαίων από τον «ευρωπαϊκό μηχανισμό», για τον οποίο κονταροχτυπιούνται οι μερίδες του κεφαλαίου, ανεξάρτητα και από τους όρους που θα αποφασίσουν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.

Στο σχετικό ραπόρτο οι αξιολογητές «απειλούν» ακόμα τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Πορτογαλίας με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας σε περίπτωση που ο «ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας» υποχρεώσει τους δανειολήπτες (δηλαδή, τα κράτη) σε αναδιάρθρωση του χρέους. Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν χτες στις 9 εκατοστιαίες μονάδες (9%) πάνω από τα επιτόκια των ισχυρότερων οικονομικά κρατών της ευρωζώνης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: