Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!


Να περικόψει τις αποδοχές των εργαζομένων ετοιμάζεται η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των όσων ορίζει το επικαιροποιημένο μνημόνιο! 

Σε συνάντηση που έγινε χτες μεταξύ της διοίκησης και του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων οι εκπρόσωποι της τράπεζας ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 10% (σε αυτό περιλαμβάνονται και οι αποδοχές των εργαζομένων), πώληση περιουσιακών στοιχείων και μείωση των δανείων που χορηγούνται. 

Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο αποπληρωμής του δανείου, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει πάρει η Εθνική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα παραπάνω θυμίζουν έντονα το σχεδιασμό που υλοποιήθηκε στην Αγροτική Τράπεζα και μεταξύ των αποτελεσμάτων ήταν η μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 10%. 

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές η «Ενιαία», καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη γενική συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο, προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους σε ταξική κατεύθυνση, να αντιδράσουν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: