Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ..."ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΚΟΠΩΣΗ"!!


Μεταρρυθμιστική κόπωση (!) διαπιστώνει η τρόικα καθώς, όπως δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής υψηλόβαθμο στέλεχός της, «δεν γίνεται τίποτε από την ημέρα που φύγαμε από την Αθήνα μετά τον τελευταίο έλεγχο»! 


Η ίδια πηγή εκφράζει την εκτίμηση πως η μηχανή παραγωγής και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε σημαντικά τη λειτουργία της τον τελευταίο μήνα και πως ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ψηφιστεί καθίστανται μη εφαρμόσιμες.

Παράλληλα, η τρόικα φαίνεται πως θεωρεί «λάθος» την εναπόθεση ελπίδων για «γρήγορη λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

«Η 25η Μαρτίου έγινε ορόσημο χωρίς λόγο» υπογραμμίζουν, σημειώνοντας ότι ήταν εξαρχής γνωστό πως το μέγιστο που μπορεί να αποσπάσει η χώρα μας είναι να εξισωθούν το επιτόκιο και ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου της με εκείνα της Ιρλανδίας.

«Η λύση βρίσκεται στην Αθήνα και επικεντρώνεται στην αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος σε βάθος χρόνου, καθώς είναι η μοναδική στρατηγική που μπορεί να ανακόψει και να αναστρέψει τη γιγαντιαία δυναμική αύξησης του δημοσίου χρέους, η οποία είναι αυτή ακριβώς που έσπρωξε την Ελλάδα εκτός αγορών και στο χείλος της χρεοκοπίας» τονίζουν οι εμπειρογνώμονες.

Υπάρχει, επίσης, η πεποίθηση ότι «η συνολική αναδιάρθρωση των χρεών της περιφέρειας της ευρωζώνης δεν βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή γιατί θα κινδυνεύσει η σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».

Σημειώνουν, όμως, ότι ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που θα ενταχθούν σε μια τέτοια λύση θα πληρώσουν ως αντίτιμο ένα ακόμη σκληρότερο μνημόνιο. «Σήμερα, η Ελλάδα έχει μια λύση που είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική» δηλώνουν.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: