Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ ΤΩΝ ΗΠΑ!


Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παρέμεναν χτες το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο του Γουισκόνσιν εν αναμονή της έκτακτης συνεδρίασής του για την έγκριση των επίμαχων ρυθμίσεων σχετικά με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύχτα μέσα και έξω από το Καπιτώλιο μόλις έμαθαν πως η Γερουσία - χρησιμοποιώντας διάφορες νομοθετικές μανούβρες - υπερψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο, απουσία των 14 Δημοκρατικών γερουσιαστών, που έχουν καταφύγει στο γειτονικό Ιλινόις εδώ και μέρες, ώστε να μην υπάρξει απαρτία για συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Γερουσία. Εξαιρώντας τα ζητήματα του προϋπολογισμού και τις περικοπές από το νομοσχέδιο, οι 18 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές τάχθηκαν, όπως αναμενόταν, υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ μόλις ένας το καταψήφισε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το πρωί ο κυβερνήτης της πολιτείας, Σκοτ Γουόκερ, υποστήριξε πως θα επικυρώσει το νόμο «το συντομότερα δυνατό».

Υπενθυμίζεται πως εδώ και τρεις βδομάδες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πραγματοποιήσει πρωτοφανείς διαδηλώσεις στο Γουισκόνσιν ενάντια στις περικοπές και τις αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επιβάλλουν από τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στις συντάξεις και την υγειονομική περίθαλψη, με αποτέλεσμα μια μείωση του μισθού κατά 20%.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: