Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ.

Οταν μπροστά σε τέτοιες εργασιακές ανατροπές από την επίθεση της εργοδοσίας της Γενικής, το προεδρείο του Συλλογικού οργάνου βρίσκει διάφορα "τερτίπια",  (νομικά κυρίως),  για να κωλλυσιεργεί και να μεταθέτει σε  αόριστο χρόνο την αναγκαία συσπείρωση, και αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων, τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:  Ή έχουν στο μυαλό τους κάποια "υπόγεια διαδρομή" για συμψηφισμό προβλημάτων σε όφελος της εργοδοσίας, ή είναι ανίκανοι να καταλάβουν τις ραγδαίες εξελίξεις που μας οδηγούν στο χειρότερο μεσαίωνα αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, ή τελικά συμφωνούν με τα Κυβερνητικά μέτρα! 

Και στις τρείς περιπτώσεις, είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζόμενων!  Γιατί τι άλλο να υποθέσει κανείς, όταν η εργοδοσία της Γενικής τράπεζας σήμερα, πέρα από τις χρόνιες παραβιάσεις του Οργανισμού, τις διώξεις με τα πειθαρχικά και τις απολύσεις, τις υποβαθμίσεις, τις εξοντωτικές μεταθέσεις με διάλυση οικογενειών, έρχεται και ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 10% ΜΙΣΘΩΝ ΚΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ;;;;   Ποιά θα πρέπει να είναι η στοιχειώδης αντίδραση ενός Σωματείου;;; ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ "ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ" στο Συλλογικό μας όργανο!!  

Είναι φανερό βέβαια, ότι τους "βόλεψε"  σαν ενέργεια, η ερμηνεία του νομικού συμβούλου του ΣΥΓΤΕ,  για την ανάγκη αποστολής "εξώδικου - απάντησης" του Συλλόγου προς την εργοδοσία, σύμφωνα με τις παραδοχές του απαράδεκτου νόμου, προκειμένου να είμαστε "σύννομοι"!  Εντάξει!  Αλλά μην νομίζουν ότι έτσι μπορούν να κοροϊδέψουν για πολύ ακόμη τους εργαζόμενους!  Γιατί οι νομικές ενέργειες είναι άλλο πράγμα και η συνδικαλιστική δράση ενός Σωματείου, επίσης άλλο πράγμα! Και αυτή τη συνδικαλιστική δράση ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ! ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ! 

Οπως κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ στο Δ.Σ., οι όποιες νομικές ενέργειες πρέπει να γίνουν,  μπορούν να "τρέξουν" και δεν στεκόμαστε εκεί.  Εμάς μας ενδιαφέρει ότι ως εργαζόμενοι,  πρέπει να απαντήσουμε ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!  Πρέπει να αναδείξουμε ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!   ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! Προοπτική που φρόντισε το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, να "θάψει" για μια ακόμη φορά, με τη πρότασή του!  

Θαυμάστε απόφαση ...προοπτικής - πέρα από το εξώδικο - όπως την ανακοίνωσε το ίδιο το προεδρείο σήμερα μετά το Δ.Σ. : 


Ολοι γνωρίζουμε τι εννοούν με τη φράση  " αγωνιστικές ενέργειες στον κατάλληλο χρόνο", ο πρόεδρος και το προεδρείο του "Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ!   Το έχουμε δεί πολλές φορές αυτό το έργο! ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ!  Ετσι η εργοδοσία θα έχει "λυμένα" τα χέρια της να προχωρήσει στους αντεργατικούς της σχεδιασμούς!  Το προεδρείο δεν θέλει να εκθέσει και να "δυσκολέψει" την εργοδοσία!  


Oι  εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, παρά την αρχική τους διαφωνία για το ότι δεν αναφέρθηκε κουβέντα στη πρόταση  του προεδρείου για τις εξοντωτικές μεταθέσεις, στο τέλος ψήφισαν και οι ίδιοι τη πρόταση! 


Οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ, συνάδελφοι ΔΗΜ. ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ και ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, κατέθεσαν την εξής πρόταση στο Δ.Σ., που σκόπιμα στην ανακοίνωσή του το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, αποφεύγει να την αναφέρει ολόκληρη! 


  • Καταγγελία της στάσης της εργοδοσίας της Γενικής, η οποία πέραν των άλλων, κατέφυγε πρώτη στην εφαρμογή του επαίσχυντου νόμου, απαιτώντας μειώσεις μισθών κι επιδομάτων, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, όπως είναι οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα!  
  • Καταγγελία της Κυβερνητικής πολιτικής, που "οπλίζει το χέρι" των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους! 
  • Πέρα από τις όποιες νομικές ενέργειες που μπορούν να γίνουν και τις ενημερώσεις των υπερκείμενων οργάνων, οι εργαζόμενοι στη Γενική τράπεζα και το ίδιο το Συλλογικό όργανο, πρέπει πρωτίστως να απαντήσουν συνδικαλιστικά και πολιτικά, απέναντι στην εργοδοσία, τη Κυβέρνηση και το κοινωνικό σύνολο.  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
  • Πρέπει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να συμπεριληφθούν και τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα, όπως κυρίως οι ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ και η διάλυση οικογενειών!
  • Να ξεκινήσουν άμεσα ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ!
  • ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
  • ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ!
  • ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ! 
  • ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!


Αυτή τη πρόταση υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ σ.κ. και τη ΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: