Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η "COSMOTE" ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΩ...ΚΕΡΔΩΝ..!


Τη μείωση του προσωπικού κατά 120 άτομα στην «Cosmote», την αύξηση του ωραρίου εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, τη μείωση και την κατάργηση μέρους των αποδοχών, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της έναντι των ανταγωνιστών της!

Χθες το πρωί, η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 20 λεπτά (από 7 ώρες και 40 λεπτά σε 8 ώρες). Στην καθιέρωση κυλιομένων βαρδιών σε τμήματα της επιχείρησης όπως τα καταστήματα και τα κολ-σέντερ, η οποία θα οδηγήσει σε κατάργηση του σταθερού ωραρίου εργασίας, μείωση του προσωπικού και κατά συνέπεια εντατικοποίηση της εργασίας. 

Σε άγρια εντατικοποίηση της εργασίας θα οδηγήσει και η αλλαγή του τρόπου εργασίας και πληρωμής κατά τις αργίες και τις Κυριακές. Επίσης, καταργούνται το επίδομα οδήγησης και η αποζημίωση για όσους εκτελούν διπλή ειδικότητα (τεχνίτη - οδηγού) και άλλα. Την ίδια ώρα στην «Cosmote» ανακοίνωνε ότι θα μειώσει το προσωπικό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη απολύσεις στο «Γερμανό» (εταιρεία που ανήκει στον Ομιλο).

Η επίθεση της διοίκησης του Ομίλου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εργοδοτικής ασυδοσίας, αφού καταργεί και δικαιώματα που προβλέπονται από τη ΣΣΕ (όπως η διπλή αποζημίωση). Για τις εξελίξεις αυτές, ευθύνες έχει και η πλειοψηφία στην ΟΜΕ ΟΤΕ. Η χθεσινή απόφαση της εργοδοσίας ήταν γνωστή ως πρόταση εδώ και καιρό. Ομως, η πλειοψηφία της ΟΜΕ καλλιεργούσε κλίμα αναμονής ενάντια στην ανάγκη για άμεση αγωνιστική αντίδραση από τους εργαζόμενους.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να εφαρμοστούν οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί, να τους ακυρώσουν στην πράξη, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής και στο ΠΑΜΕ, με στόχο την οργάνωση του αγώνα τους σε ταξική κατεύθυνση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: