Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ Β΄.

Συνάδελφοι

Το νέο Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ, στη πρώτη του τακτική συνεδρίαση στις 8/6/2010, επαναβεβαίωσε τις μέχρι τότε ενέργειες και προσδιόρισε την από εκεί και πέρα τακτική, όσο αφορά τον τελικό στόχο για τον κλάδο της σύνταξης, που είναι η ένταξη στο ΕΤΑΤ και φυσικά η αναμόρφωση και τελικά η  διάσωση του κλάδου εφ’ άπαξ.

Στη κατεύθυνση αυτή αποφάσισε:

Την «ενεργητική αναμονή», μέχρι τη ψήφιση της διάταξης για ένταξη στο ΕΤΕΑΜ, με την οποία εξασφαλίζεται άμεσα το minimum για τους ασφαλισμένους.

Τη συνέχιση της διεκδίκησης ένταξης στο ΕΤΑΤ, με όλους τους τρόπους, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς, δικαστικούς σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη άμεση έναρξη διαδικασίας τροποποίησης του καταστατικού στον κλάδο του εφ’ άπαξ.

Σε υλοποίηση των παραπάνω, αποφάσισε μεταξύ άλλων και έστειλε επιστολή στο ΣΥΓΤΕ, ζητώντας από αυτόν, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, να αποστείλει τις θέσεις και τις προτάσεις του οργάνου, σχετικά με την επικείμενη τροποποίηση του καταστατικού, στο κλάδο του εφ’ άπαξ.

Αυτό θεωρήθηκε επιβεβλημένο, από τη στιγμή που μια παράταξη εργαζομένων (μάλιστα η πλειοψηφούσα στο ΣΥΓΤΕ), με δική της επιλογή, δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ του ταμείου, για να εκφράζει τις απόψεις της για το ζήτημα του εφ’ άπαξ που αφορά μόνο τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Μετά την άρνηση από πλευράς της πλειοψηφίας του ΣΥΓΤΕ, ακολουθώντας τη πάγια τακτική της επανασυγκρότησης των επιτροπών ύστερα από την ανανέωση κάθε θητείας και με δεδομένη τη θέληση μας για αποφασιστικό ρόλο των εργαζομένων, στη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού στον κλάδο του εφ’ άπαξ, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής τροποποίησης του καταστατικού, που σύμφωνα με τις προτάσεις των παρατάξεων έχει την παρακάτω σύνθεση:

Καλόγηρος Δημήτρης Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ, από τον «Ενωτικό Σύλλογο»,
Πολύζος Φάνης από τη ΠΑΣΚΕ, 
Γιουρούκος Δημήτρης από την Ανανεωτική σ.κ.

Της επιτροπής θα προεδρεύει ο Πρόεδρος του ΣΥΓΤΕ.

Η επιτροπή θα πρέπει να δουλέψει ταχύτατα με σκοπό να παραδώσει το έργο της, μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, έτσι ώστε το ΔΣ του ΤΑΠΓΤΕ να λάβει στη συνέχεια, τις θεσμικές εκείνες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της τροποποίησης του καταστατικού.

Σκοπός της προσπάθειας είναι η διάσωση, η διατήρηση και η με κάθε τρόπο διαφύλαξη του εφ’ άπαξ για όλους τους εργαζόμενους της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, παρά την προς το αντίθετο προσπάθεια των «Γάλλων», αρκεί η στάση όλων να είναι σταθερή ειλικρινής και αποφασιστική απέναντι στη διοίκηση της τράπεζας και τις επιδιώξεις της.

Παράλληλα, μετά τη ψήφιση της διάταξης για ένταξη των ασφαλισμένων του ταμείου στο ΕΤΕΑΜ θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός του τρόπου διεκδίκησης ένταξης στο ΕΤΑΤ.

Θυμίζουμε ότι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπως επίσης ότι έχουν υπάρξει και οι πρώτες επαφές με τους παράγοντες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέργειες οι οποίες παρακολουθούνται και ίσως υπάρξουν και νεώτερες της ιδίας κατηγορίας.


(Ακολουθεί το Γ΄ μέρος)
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: