Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ....κ.κ. ΟΛΙ ΡΕΝ και ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ....!

Η οδηγία της "Βασιλείας 2", επέβαλε ως γνωστόν σε όλες τις τράπεζες να αποκεντρώσουν ένα τμήμα των ασχολιών τους σε ακτίνα 20 - 25 χιλιομέτρων περίπου από το κέντρο των επιχειρήσεών τους για λόγους "ασφαλείας". (αυτό το τελευταίο βέβαια προκαλεί θυμηδία, αλλά τέλος πάντων!).  

Η Διοίκηση της Γενικής, η οποία πρωτοτυπεί σε όλα τα θέματα τα τελευταία χρόνια, βρήκε προφανώς πρόσφορο έδαφος με αφορμή τη συγκεκριμένη οδηγία, για να φέρει "τούμπα" τον ....πολεοδομικό ιστό της Αθήνας, ονομάζοντας "Κέντρο" το συγκρότημα των ΣΠΑΤΩΝ  και "απόκεντρο" το κτίριο της Διοίκησης στην ...οδό Μεσογείων και το Δίκτυο των καταστημάτων στην Αθήνα!  Αλλιώς δεν εξηγείται η συνεχής "κάθοδος των μυρίων" απ' όλες της περιοχές της πρωτεύουσας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, στο "Κέντρο" των ΣΠΑΤΩΝ!  Σε λίγο δηλαδή, η Μεσογείων και η Κηφισσίας, θα θεωρούνται "αποκεντρωμένες" υπηρεσίες για λόγους "υψίστης ασφαλείας"  και στη περίπτωση αυτή τουλάχιστον, καλούμε το προεδρείο (υπάρχει;), της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ,  ν' απαιτήσει οδοιπορικά σε τυχόν μετάθεση υπαλλήλου από τα ΣΠΑΤΑ στη Διοίκηση!      

Υπάρχει και η άλλη περίπτωση: Να θεωρούν προφανώς οι διοικούντες τους περισσότερους εργαζόμενους ως "ανεπιθύμητους" στο Δίκτυο και τη Διοίκηση, αποστέλλοντας τους στα ΣΠΑΤΑ, ούτως ώστε όλο και λιγότεροι να γίνονται "κοινωνοί" των θαυμαστών έργων που σχεδιάζονται και επιτελούνται στα ανώτερα κλιμάκια της οδού Μεσογείων και που έχουν φέρει τη Τράπεζα σε ζημιογόνα θέση για 6η συνεχόμενη χρονιά!  Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν το "μάρμαρο" από τη καθημερινή βάσανο της μετάβασης στα ΣΠΑΤΑ, κάτω από πολύ δύσκολες και  αντίξοες συνθήκες, χειμώνα - καλοκαίρι!       

Κάθε μήνας που περνάει, χρειάζεται κι άλλος όροφος στα ΣΠΑΤΑ!  "Χρυσές" δουλειές θα κάνουν οι συμπαθείς παραγωγικές τάξεις που ασχολούνται περί τα οικοδομικά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και λοιπά συναφή έργα!  Κάθε βδομάδα, μαθαίνουμε και νέα τμήματα ή Διευθύνσεις που παίρνουν "εντολή" για μετάβαση εις τας εξοχάς των ΣΠΑΤΩΝ!  Λες και έχουν βαλθεί εκεί στη Μεσογείων να μας τρελάνουν όλους, εκτός πάλι κι' αν πρόκειται για τεστ "κοπώσεως" του προεδρείου της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού" στον ΣΥΓΤΕ, που πράγματι παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές εκ του μακρόθεν, κουρασμένο και ασθμαίνοντας, χωρίς να μπορεί (ή να θέλει), να προβάλει έστω και μια αντίσταση!  Το τεστ κοπώσεως, βγαίνει δυστυχώς "θετικό" για το προεδρείο του Συλλόγου και το χειρότερο όλων είναι, ότι ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕI ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ! 

Που είναι οι προεκλογικές εξαγγελίες του προεδρείου για τα στέγαστρα και άλλες βελτιώσεις, τώρα μάλιστα που έφυγαν από  'κεί οι αφετηρίες και δεν ξέρει κανείς πότε περνάει η συγκοινωνία και αν έχει χώρο επιβίβασης;;  Τι έγιναν οι προτάσεις και οι πιέσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς ως σύμβουλοι της μειοψηφίας, για την ύπαρξη  ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ που θα μεταφέρουν τους εργαζόμενους από και προς τα ΣΠΑΤΑ, όπως κάνουν όλες οι άλλες Τράπεζες που έχουν αποκεντρωμένες υπηρεσίες;;; Πότε επιτέλους, θα νοιώσει η εργοδοσία της Γενικής, ότι υπάρχει Συλλογικό όργανο;;  Ή μήπως τώρα που πλησιάζουν οι επόμενες εκλογές του ΣΥΓΤΕ, θα ξαναθυμηθούν κάποιοι του προεδρείου, τα προβλήματα στα ΣΠΑΤΑ;;; 

Ομολογούμε, πως βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτοπόρα, την επιστολή του προεδρείου της "ΔΑΚΕ- Ενωτικού Συλλόγου", προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. ΠΑΓΚΑΛΟ και λοιπούς παράγοντες για τα ...στέγαστρα!  Πως δεν το είχαμε σκεφθεί τόσο καιρό;;  Παράλειψή μας! Δεν απομένει τώρα, παρά να γίνει και μια επιστολή στούς.....Ολι Ρεν και Στρος Καν! Γιατί, αυτοί δηλαδή είναι στο απυρόβλητο;;; Μας άρεσαν δε ιδιαίτερα στην επιστολή, αυτά τα περί "πιέσεων" των Βουλευτών Αττικής προς τον κ. Δήμαρχο ΣΠΑΤΩΝ! Ακόμη πιό πολύ τα περί "πιέσεων" του κ. ΜΑΡΤΕΝ προς τον  κ. Δήμαρχο επίσης!  Δηλαδή, αν αντιλαμβανόμαστε καλά, αυτός ο Δήμαρχος από τις πολλές πιέσεις των προτάσεων του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ, κινδυνεύει άμεσα να  πάθει στένωση ο άνθρωπος!  Αντε παιδιά και "εις ανώτερα"!  Πάντα τέτοιες πρωτοπόρες εκπλήξεις και πρωτοβουλίες! Να κοιμάστε ήσυχοι τώρα, ότι θα λυθούν σύντομα τα προβλήματα!   

Από την άλλη μεριά, είναι τόση η αναλγησία των διοικούντων τη Τράπεζα, που δεν σεβάστηκαν ούτε τα προβλήματα συναδέλφων με ειδικές ανάγκες, που τους αναγκάζουν να μεταβαίνουν στα ΣΠΑΤΑ ακόμη και από τις πιό απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, (π.χ. ΠΕΡΑΜΑ!). Τι να πεί κανείς!  Και τι να πρωτοθαυμάσει! Την ανυπαρξία του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ;; Τις προσωπικές δεσμεύσεις για επίλυση προβλημάτων (που δεν κοστίζουν και τίποτα;), ή ακόμη την αναιδή και απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων χρυσοκάνθαρων στη Διοίκηση;;     

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, δεν θα σταματήσει να καταγγέλλει καθημερινά, τη κατάσταση που επικρατεί στο "κολαστήριο" των ΣΠΑΤΩΝ, με την ευθύνη της εργοδοσίας και την απραξία του προεδρείου του Συλλόγου. Δεν θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε σε όλους τους υπεύθυνους την άμεση ανάγκη ύπαρξης ειδικής λεωφορειακής γραμμής για τη μετάβαση των εργαζόμενων, καθώς και την βελτίωση των εγκαταστάσεων και τη τοποθέτηση των στεγάστρων. Δεν θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε στους εργαζόμενους, ότι χρειαζόμαστε ένα άλλο εντελώς διαφορετικό Συλλογικό όργανο! Και είναι στο χέρι μας!  
.  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: