Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκτός από τα τρέχοντα διαδικαστικά, η κύρια συζήτηση επί 3 και πλέον ώρες, έγινε στα εξής ζητήματα:

  • Διαδικασία και προοπτικές μετά τη ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου και την ένταξή μας στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ για την Επικουρική σύνταξη από 1η Σεπτέμβρη 2010.  Συζητήθηκαν ορισμένα σενάρια για το τρόπο ένταξης των ασφαλισμένων και τον καθορισμό της ασφαλιστικής κλάσης. Διατυπώθηκαν αρκετές απόψεις και αποφασίστηκε να συνεδριάσει ξανά το Δ.Σ. στο τρίτο δεκαήμερο του  Αυγούστου.

  • Δόθηκε εντολή στον Νομικό σύμβουλο, να διερευνηθεί νομικά και καταστατικά το θέμα της άρσης, μετά τη 1η Σεπτέμβρη, της αναστολής άρθρων του καταστατικού, που είχε αποφασίσει η τελευταία Γενική Συνέλευση.

  • Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ενέργειες για τη συνέχιση της διαδικασίας τροποποίησης του Καταστατικού του Κλάδου Εφ' άπαξ. Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε να γίνει πρόταση προς τον ΣΥΓΤΕ για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενης από τους συναδέλφους:  ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΗΡΟ (Ενωτικός Σύλλογος), ΦΑΝΗ ΠΟΛΥΖΟ (ΠΑΣΚΕ) και ΔΗΜ. ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ (ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ), που θα καταλήξει άμεσα σε θέσεις του Συλλόγου προς το Ταμείο.

  • Συζητήθηκε επίσης  και αποφασίστηκε η έκδοση ενημερωτικής ανακοίνωσης του Ταμείου, για όλα τα τρέχοντα προβλήματα, που θα περιλαμβάνει ακόμη και ορισμένες αναγκαίες απαντήσεις πάνω στη διαδικασία επίλυσης του Ασφαλιστικού μας προβλήματος.  

  • Αποφασίστηκε τέλος κατά πλειοψηφία και η σύνταξη επιστολής προς τον Υφυπουργό εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με την ένταξη του Ταμείου στο ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: