Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ


Την αντίθεσή τους στην εντεινόμενη επίθεση εξέφρασαν οι εργαζόμενοι που απήργησαν χτες από τις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έκαναν στάσεις εργασίας. Στο πλαίσιο των χτεσινών κινητοποιήσεων οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργάνωσαν συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια όπου μίλησε ο Ν. Σιτζάνης, στέλεχος του ΠΑΜΕ από τον ΟΤΕ. Επισήμανε ότι σήμερα «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα, η ΕΕ με στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ και των άλλων πρόθυμων ξεπουλάνε στα μονοπώλια ό,τι έχει απομείνει από τις επιχειρήσεις στους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας» και πρόσθεσε πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων εφαρμόζεται τα τελευταία 20 χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποτελεί στρατηγική επιλογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν όχι μόνο για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ακολούθησε πορεία μέσω Σταδίου προς τη Βουλή. Οι απεργοί που συμμετείχαν στα μπλοκ των ταξικών συνδικάτων με συνθήματα όπως «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή», «Μας τρομοκρατούν με στάση πληρωμών, τώρα είναι ώρα των ανατροπών» καλούσαν τους υπόλοιπους εργαζόμενους να ξεπεράσουν το φόβο και να οργανώσουν τη δράση τους σε ταξική κατεύθυνση. Η πορεία κατέληξε στα Προπύλαια με τις ντουντούκες να καλούν σε ένταση της μάχης για την απεργία στις 15 Ιούνη και την κλιμάκωση της πάλης. 


Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού φρόντισαν από την πρώτη στιγμή που κηρύχθηκε η χτεσινή κινητοποίηση να την υπονομεύσουν. Οχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για την προετοιμασία της, αλλά, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις στη ΔΕΗ, στελέχη από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ λέγανε στους εργαζόμενους ότι δεν είναι αναγκαίο να απεργήσουν χτες! 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: